Plafond schilderen zonder spetters

VL wonen

Plafond schilderen zonder spetters

U bent misschien van plan uw plafond te schilderen maar hoe voorkomt u nou strepen op uw plafond en hoe voorkomt u die vervelende spetters. Wij leggen het voor u uit in deze blog en leggen algemeen uit hoe u deze klus het beste op een slimme manier kunt uitvoeren en voor een mooi plafond of muur met strakke lijnen.

Goede voorbereiding

Zorg ten eerste dat uw vloer goed is afgedekt met afdekfolie en zorg dat de kamer waar u gaat verven goed vrij staat van spullen en er genoeg ruimte is. Maak het plafond stofvrij met een droge doek en plak randen zoveel mogelijk af. Dit voorkomt dus de strepen en vlekken op de muur. Werk voordat u begint met verven beschadigingen en andere oneffenheden weg met muurvuller of stucwerk en laat deze eerst goed drogen voordat u gaat verven

Geen strepen of spetters

Een primer is een goede manier om mee te beginnen als u uw plafond gaast verven. Deze primer of een ander voorstrijkmiddel is een grondlaagje die de zuigende werking van het plafond stopt. Hierdoor voorkomt het dat er te veel verf in het plafond wordt gezogen en zo komen er dus geen strepen op het plafond. Ook voorkomt u dan vale plekken doordat er niet te veel verf op het plafond blijft zitten. En u vermindert ook spetters hiermee omdat er niet te veel verf overblijft en het dus niet loslaat.

Het is ook belangrijk om de verf goed te verdelen zodat er geen strepen ontstaan. Verdeel dus bijvoorbeeld in vierkante meters zodat u steeds een deel verft. Verdeel de verf gelijk en eindig altijd met een rolbeweging in de lengte van uw plafond. Schilder nu de volgende plekken op dezelfde manier en werk die in het net geschilder het gedeelte van u plafond. Overlap hierbij het vorige vlak met ongeveer de breedte van de verfrol. Herhaal dit tot heel het plafond is geverfd. Werk ongeveer in een gelijk tempo en probeer tussendoor niet te stoppen zodat alles gelijk blijft en u spetters en strepen voorkomt. 

Nog meer tips

Tot slot is het voor iedereen plafond dezelfde manier om geen strepen of spetters te krijgen. U kunt ook een systeemplafond verven, dit is makkelijker want dit zijn losse stukken die u dus niet op hoogte hoeft te verven. Deze kunt u gewoon bijvoorbeeld op de vloer of op een werkbank schilderen en later plaatsen op het plafond. Voor de rest zorg dat er een gelijke temperatuur is waarmee u schildert en houd ramen gesloten. Verf in een lengterichting en breng zoveel mogelijk gelijkmatig aan.

Bron: schilderdekoning.nl

https://www.schilderdekoning.nl/strakke-lijnen-op-de-muur/

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten