Wonen in een appartement

Plafond Kapstok kopen? Dit zijn de voor- en nadelen

VL wonen

Kapstokken: je hebt ze in allerlei soorten en maten. Naast dat ze erg bruikbaar zijn in de entree van ons huis, kun je ze ook in veel andere ruimtes plaatsen. Zo heb je speciale garderobe kapstokken die je perfect passen in bijvoorbeeld je slaapkamer. Wanneer we het hebben over kapstokken voor in de entree is de meest gangbare kapstok natuurlijk een staande- of wandkapstok. Tegenwoordig heb je echter ook een plafond kapstokken assortiment dat erg uitgebreid is. Ten opzichte van staande- of wandkapstokken zitten er een aantal grote voordelen aan de plafond kapstok. Wil jij een kapstok kopen en ben je benieuwd naar de voor- en nadelen van elk type? We zetten ze voor je op een rijtje. 

Voordelen van een plafond kapstok

Een plafond kapstok plaats je – zoals het woord ons al doet vermoeden – aan het plafond. Dit is ontzettend handig, omdat je op deze manier veel ruimte kunt besparen. Ook zullen eventuele viervoeters de kapstok niet om kunnen stoten. Als laatste zien plafond kapstokken er natuurlijk ook nog eens ontzettend mooi uit. Ze passen bij verschillende interieurstijlen en het plafond kapstokken assortiment is erg uitgebreid. Een industrieel interieur is momenteel erg populair en een stalen plafond kapstok sluit naadloos bij deze stijl aan. Met een kapstok kopen als deze zit je eigenlijk nooit verkeerd. 

Nadelen van een plafond kapstok

Zoals met alles heeft elk voordeel natuurlijk ook zijn nadeel. In het geval van plafond kapstokken is dit het feit dat je ze vast moet maken aan het plafond. In veel gevallen is dit natuurlijk geen enkel probleem. Echter willen sommige huiseigenaren nog wel eens moeilijk doen in dit soort situaties en hebben ze liever niet dat je iets aan het plafond ophangt. Dit probleem heb je natuurlijk niet met bijvoorbeeld een staande kapstok. Dit is echter het enige nadeel aan een plafond kapstok. Wil je ook een Kapstok kopen maar ben je er nog niet helemaal over uit welk type? Dan kun je eens inspiratie opdoen op bijvoorbeeld pinterest. Het plafond kapstokken assortiment is erg uitgebreid.