Kosten van een woning verkopen is tegenwoordig minimaal

VL wonen

De verkoop van uw woning hoeft tegenwoordig een stuk minder te kosten dan vroeger. Er zijn namelijk meerdere en vaak betaalbaardere manieren om een woning goed en snel te verkopen. Het is begonnen met online makelaars en tegenwoordig komen investeerders en beleggers zelfs naar uw huis om te folderen of een brief te sturen. Zo kunt u natuurlijk in een paar klikken uw woning te koop zetten of zelfs direct verkopen aan een profesisonele belegger. En tegenwoordig bieden beleggers meer dan gangbare particulieren. En daardoor wordt het u wel heel makkelijk gemaakt, want tot 2020 boden beleggers minder dan particulieren. De verkoop was al sneller dan een langduriger verkooptraject via een makelaar. Dit is natuurlijk nog steeds zo, ondanks dat ook particulieren nu fors overbieden om kans te kunnen maken om het huis ’te winnen’. Via een bedrijf als Sons Real Estate kunt u ook altijd de juiste belegger vinden, zodat u niet honderden onnuttige biedingen in behandeling moet nemen.

Ook kunt u zelf biedingen genereren via bijvoorbeeld het internet

Daarnaast kunt u ook zelf uw huis te koop zetten. Dit kan op allerlei sites, maar zelfs via Social Media kunt u vele serieuze biedingen ontvangen. Of het om uw familie gaat of iemand die per toeval op uw social kanaal terecht komt, maar ook zullen mensen uw vermelding delen. En als dat in een razend tempo gaat, dan kunt u zelfs meer biedingen ontvangen dan via Funda.

Uw woning klaarmaken bij beleggers vaak minder nodig

Tot slot willen wij u melden dat de verkoop aan een opkoper het voordeel heeft dat u uw huis niet helemaal klaar hoeft te maken. Zo hoeft u uw badkamer niet te vernieuwen of uw keuken te repareren. Want beleggers kijken daar doorheen en doen niet moeilijk over klein gebrekkig onderhoud. Natuurlijk kunt u uw plintjes vervangen of de kraan van uw keuken of badkamer vervangen. En uiteraard zal de belegger er blij van worden, maar in prijs zal het bij een belegger minder schelen dan met een particulier. Waar de particulier uw woning meteen als een klushuis ziet, ziet de belegger juist kansen.

https://sonsrealestate.nl/huis-verkopen-kosten/

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten