Parket of laminaat: welke vloersoort past bij jouw woning?

VL wonen

Twijfel je tussen een klassieke, natuurlijke houten parketvloer en een gedetailleerde hout nabootsing van laminaat? Beide vloersoorten zien er prachtig uit en gaan bijzonder lang mee. Toch zijn er een aantal belangrijke verschillen waar je rekening mee wilt houden bij het kiezen van een vloerbedekking. Zo vind je de vloerbedekking die perfect aansluit bij jouw wensen.

Uitstraling en duurzaamheid

Zowel parket als laminaat geeft je kamer een mooi uiterlijk. Laminaat is bijzonder goed in het nabootsen van hout en ziet er dus niet nep of goedkoop uit. Verschillende kleuren en legpatronen zorgen in beide gevallen voor een gevarieerd aanbod. Toch heeft hout een authentiekere uitstraling dan laminaat. Ook geeft een parketvloer je meer mogelijkheden wat de afwerking betreft.

Voor een mat effect kun je olie gebruiken en voor een glanzende vloer gebruik je vernis. Behalve uiterlijk kun je de vloerbedekkingen ook op duurzaamheid vergelijken. Laminaat is sterker dan parket, maar een parketvloer gaat langer mee, mits regelmatig onderhouden. Hout isoleert bovendien beter dan andere vloeren.

Prijs en gebruikersgemak

Een nadeel van parket is dat het een stuk duurder is dan laminaat: je bent er gemakkelijk minimaal 70 euro per vierkante meter aan kwijt. Hier staat wel tegenover dat jouw woning meer waard wordt met een luxe parketvloer. Wil je graag zelf je vloer aanleggen?

Een laminaatvloer installeer je in een mum van tijd dankzij het handige kliksysteem. Ook wat de onderhoud betreft is laminaat een stuk makkelijker dan parket. Je maakt het snel en eenvoudig schoon en je hoeft niet zoals bij hout de afwerkingslaag opnieuw aan te brengen.

Hout is hiernaast erg gevoelig voor vocht, terwijl laminaat een beschermende bovenlaag heeft waardoor je het zelfs in de badkamer kunt plaatsen.

https://www.parket-winkel.be

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten