Papiervisjes: klein maar hardnekkig

VL wonen

 

Lijkt de inhoud van jouw boekenkast steeds kleiner te worden? En tref je regelmatig aangevreten papieren aan in huis? Dan is de kans groot dat je te maken hebt met een papiervisjesplaag. Deze beestjes zijn klein van stuk, maar kunnen grote schade aanrichten. Ze leven namelijk van cellulose. Dit is een stof die zich in papier bevindt. Jouw boeken en fotoalbums zijn dus een heus feestmaal voor de papiervisjes.

Zilvervisjes versus papiervisjes

Papiervisjes lijken veel op zilvervisjes. Toch zijn er ook duidelijke verschillen tussen deze twee beestjes. Papiervisjes zijn bruiner van kleur en hebben daarnaast lange voelsprieten. Zilvervisjes zijn daarentegen volledig grijs en hebben korte voelsprieten. Maar niet alleen uit deze uiterlijke kenmerken kun je opmaken om welk soort beestje het gaat. De plek waar het beestje zich bevindt, zegt ook veel over het soort ongedierte. Zilvervisjes bevinden zich vooral in vochtige ruimtes. Je moet hierbij denken aan de badkamer of de keuken. Papiervisjes kiezen daarentegen voor warme ruimtes alwaar papier te vinden is. Heb je last van papiervisjes in huis? Kies dan voor de deskundige bestrijding van Beestjeskwijt.nl en roep de papiervisjesplaag een halt toe. Je wilt immers verdere schade aan jouw spullen voorkomen.

Dit kun je er zelf tegen doen

Papiervisjes zijn klein van stuk, maar kunnen voor grote overlast zorgen. Ze zijn namelijk dol op jouw administratie, fotoalbums en leesboeken. Zolang er papier is, kunnen deze beestjes overleven. Je wilt de papiervisjes niet in jouw spullen hebben. Maar wat kun je ertegen doen? Je kunt immers moeilijk al jouw belangrijke papieren weggooien. Om de kans op papiervisjes in huis zo klein mogelijk te maken, kun je een aantal dingen doen. Staan al jouw boeken op zolder en kom je daar zelf niet vaak? Breng daar dan de temperatuur naar beneden. Papiervisjes houden niet van kou en zullen gauw vertrekken als de warmte verdwijnt. Daarnaast is het raadzaam om alle naden af te kitten. Hiermee beperk je het aantal verstopplekken voor de papiervisjes.

Zo gaat de bestrijding in zijn werk 

Hebben de papiervisjes ondanks de voorzorgsmaatregelen toch jouw woning gevonden? Schakel dan een professionele papiervisjesbestrijder in. Papiervisjes weten zich goed te verschuilen waardoor de bestrijding voor een leek lastig is. Gelukkig heeft de professional voldoende kennis en ervaring om de plaag doeltreffend aan te pakken. Alvorens de bestrijding van start kan gaan, moet worden vastgesteld waar de beestjes zich schuilhouden. Is dit duidelijk? Dan kan de bestrijding met insecticide beginnen. Bij deze bestrijding wordt geen enkel gaatje overgeslagen. Zo weet je zeker dat je na de bestrijding ook echt van de papiervisjesplaag af bent.

 

https://beestjeskwijt.nl/

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten