Overweeg eens een spanplafond!

VL wonen

Ben jij tevreden met je plafond? Veel mensen doen weinig aan een oud en lelijk plafond omdat ze het idee hebben dat vervanging te veel geld en tijd kost. Gelukkig is dat helemaal niet noodzakelijk! Door een spanplafond te gebruiken, ben je namelijk zowel sneller als goedkoper uit.

Wat is een spanplafond?

Een spanplafond wordt gemaakt van een kunststof doek. Om dat te bevestigen, worden er profielen onzichtbaar op de muur aangebracht. Daartussen wordt het doek vervolgens strak gespannen, zodat het een mooi glad plafond vormt. Bij de meeste fabrikanten kan het spanplafond in allerlei kleuren, vormen en zelfs met aangepaste belichtingen worden aangebracht. Een spanplafond is onder andere zeer geschikt voor een badkamer plafond

Voordelen spanplafond

Een spanplafond heeft vele voordelen boven een normaal nieuw plafond. We zetten ze even snel voor je onder elkaar!

  • Snelle plaatsing. Een heel plafond vervangen kan dagen of zelfs weken in beslag nemen. Met het plaatsen van een spanplafond ben je in één dag klaar. Daarbij hoeft ook niet je hele woonkamer overhoop gehaald te worden. Er hoeft niets gebroken of weggekapt te worden om een spanplafond aan te brengen.
  • Flexibel. Omdat het spanplafond van doek gemaakt word, kan het in iedere ruimte op maat gemaakt worden. Ook bestaan spanplafonds in allerlei kleuren en soorten, zodat er altijd wel iets naar jouw smaak bij zit.
  • Goedkoop. Dankzij het materiaal, maar ook dankzij de snelle plaatsing, kost een spanplafond niets in vergelijking tot een heel nieuw plafond.
  • Duurzaam. De meeste spanplafonds worden met 15-20 jaar garantie geleverd, en dat is niet voor niets. De doeken zijn kleurvast en waterbestendig. Ze kunnen bovendien gewassen worden en zijn schimmelwereld. Die gaan dus gemakkelijk decennia lang mee.

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten