Op zoek naar een unieke salontafel? Zo vind je ‘m

VL wonen

Met een mooie salontafel kun je je interieur echt naar een hoger niveau tillen. Niet alleen is de salontafel het centrum van de woonkamer, het is ook nog eens een belangrijke aanvulling op je meubilair. Een salontafel is daarmee dus naast stijlvol ook bijzonder praktisch. Maar hoe vind je nu precies de juiste salontafel voor jouw interieur? Eentje die nog niet iedereen heeft en precies past bij je woonstijl. Vind jouw unieke salontafel met deze tips! 

Tweedehands salontafel

Tweedehands meubels zijn echt niet ouderwets of stoffig. Integendeel, steeds meer interieurliefhebbers struinen fanatiek marktplaatsen af op zoek naar de mooiste pareltjes. En dat loont! Hier vind je namelijk unieke meubels die je nieuw leven in kunt blazen. Soms is het nodig om ze nog even een opfrisbeurt te geven, en een andere keer kun je jouw aanschaf direct in je interieur kwijt. 

Zoek daarom eens naar salontafels in kringloopwinkels of online. Grote kans dat je een uniek exemplaar tegenkomt die niet in interieurwinkels verkrijgbaar is. Dat maakt je aanschaf extra speciaal!

Een combinatie van kleine salontafels

Een andere manier om van je salontafel iets unieks te maken is om zelf verschillende kleinere tafels bij elkaar te zoeken. Kies twee of drie kleinere tafeltjes van verschillende hoogtes en combineer naar hartenlust. Door tafeltjes te kiezen met andere materialen en vormen die niet als paar verkocht worden, weet je zeker dat echt niemand anders jouw salontafel heeft. 

Het combineren van verschillende bijzettafeltjes of salontafels geeft ook nog eens een erg speels effect. Dankzij het hoogteverschil kunnen de tafeltjes overlappen en creëer je toch een mooi en praktisch geheel. Dus ga op zoek naar een paar mooie tafels en combineer erop los.

Een salontafel op maat 

Wil je écht iets unieks? Dan kun je jouw salontafel op maat laten maken. Denk bijvoorbeeld aan een mooi houten exemplaar. Een teak salontafel is bijvoorbeeld een prachtige toevoeging aan je interieur – en helemaal als deze ook nog speciaal voor jou op maat gemaakt is. 

Het fijne van een salontafel op maat is dat je helemaal zelf kunt kiezen welke afmeting je salontafel krijgt, welke materialen er gebruikt worden en welke uitstraling er wordt neergezet. Zoek je bijvoorbeeld een extra grote salontafel? Dan is maatwerk een slimme keuze. Vaak vind je deze afmetingen niet in een doorsnee woonwinkel en zul je creatief moeten zijn.

Maak van jouw woonkamer iets unieks 

Wil je eens buiten de lijntjes kleuren en ontdekken of er een ware interieurstylist in je schuilt? Kijk dan eens verder dan woonwinkels en wijk af van de websites die je normaalgesproken bezoekt. Zo vind je items die je anders nooit had gevonden. Jouw interieur is persoonlijk en een afspiegeling van wie jij bent als persoon. Ga daarom op zoek naar meubels die jij echt mooi vindt!

 

https://www.teakea.nl/

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Inhouds opgave

Gerelateerde berichten