Om deze redenen gebruikt men plastic bekers op festivals

Bij een festival hoort naast goede muziek een lekker drankje. En dat biertje of wijntje drink je uit een plastic beker. Een festival zonder plastic bekers is ondenkbaar. Waarom is dat zo? Om deze redenen gebruikt men plastic bekers op festivals.

Het is goedkoop

Op een festival heb je heel veel bekers nodig. Dan kun je maar beter kiezen voor een zo goedkoop mogelijke beker: voor plastic bekers.

Ze zijn onbreekbaar

Het gaat er soms best ruig aan toe op festivals: er wordt gehost en uitbundig gedanst met een drankje in de hand. Het gebeurt meer dan eens dat er een beker op de grond valt of op de grond wordt gegooid. Plastic bekers zijn, anders dan glazen, onbreekbaar. Wel zo fijn dat je geen glasscherven op de grond hebt liggen.

Ze zijn stapelbaar

Plastic bekers kun je eindeloos op elkaar stapelen. Dat is wel zo prettig als je er zoveel nodig hebt, zoals op een festival. De plastic bekers liggen in hoge stapels op elkaar gestapeld in dozen, die ook weer op elkaar gestapeld kunnen. Je hebt er maar weinig plek voor nodig achter de bar.

Licht in gewicht

Naast stapelbaar zijn plastic bekers ook licht in gewicht. En dat is wel zo fijn als ze in dozen op elkaar gestapeld liggen. Zo wegen de dozen ook niet veel en kunnen ze gemakkelijk worden getild en vervoerd.

Je hoeft ze niet af te wassen

Achter de bar van een festival is het hard werken. Je bent druk in de weer met het bereiden en schenken van drankjes voor de vele festivalgangers. Het is fijn dat er gebruik gemaakt wordt van plastic bekers op festivals, want zo ben je geen tijd kwijt aan het schoonmaken van glazen.

Je hebt ze in allerlei soorten en maten

Van kleine bekers tot grotere bekers. Doorzichtige plastic bekers en bekers in allerlei kleuren. Voor elk festival is er een perfecte plastic beker te vinden. Je kiest zelf of je allemaal dezelfde bekers wilt of een speciale bierbeker, wijnbeker en frisdrankbeker.

Je gooit ze eenvoudig weg of veel beter: je laat ze recyclen

Plastic bekers kun je na afloop eenvoudig opruimen. Je kunt ze eenvoudig in de afvalbak gooien, maar wat beter is voor het milieu: je kunt ze ook recyclen. In dat geval worden ze na afloop van het festival verzameld en worden er van de gebruikte bekers weer nieuwe bekers gemaakt (voor bijvoorbeeld een volgend festival).

Plastic bekers laten zich goed bedrukken

Een plastic beker is zeer geschikt om te bedrukken met een logo, tekst en/of afbeelding. Zo kun je de naamsbekendheid van je festival vergroten en/of sponsoren promoten. Voordeel hiervan is dat de plastic bekers gemaakt zijn van steviger plastic, waardoor de bedrukte bekers sneller mee naar huis worden genomen, waar anderen de bekers zien staan en er nog meer reclame gemaakt kan worden. Kijk bijvoorbeeld eens op Promo2000 voor de mogelijkheden.

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten