Nieuwe TV kopen?

VL wonen

Als u in de markt bent voor een nieuwe TV, zijn er tal van dingen te overwegen. Maar het belangrijkste als de grootte van de TV belangrijk is, is uit te zoeken of je een kleinere, lichtere TV kunt krijgen in vergelijking met een standaard TV, vooral als je een TV met een gebogen scherm wilt. Je moet ook rekening houden met de specificaties van je specifieke TV, en met welke functies je je het meest comfortabel voelt. Als je een beperkt budget hebt, kunnen de tv-fabrikanten ontwerpen maken om je tv echt mooi te maken zonder al te veel geld uit te geven. Maar als je iets krachtigers wilt, kunnen ze ook de specificaties een beetje opkrikken. Over het algemeen hebben de meeste TV’s ongeveer drie tot vier ingangen.

 

Als de tv een gaming-tv is, is er meestal een ingang voor een console, een streamingstick of game, en een ingang voor een apart apparaat zoals een gamecontroller of gameconsole. Als de tv een AV-ingang heeft, is er meestal ook een ingang voor een gameconsole, gamecontroller of ander AV-apparaat, maar je zult meestal ook een AV-adapter moeten gebruiken. Als de tv een component-ingang heeft, is er ook een ingang voor een apparaat op component-basis, zoals een Blu-ray-speler, gameconsole of gamecontroller zoals bij een 85 inch televisie

 

De TV zal waarschijnlijk geen video-uitgang hebben. Die vereisen meestal een HDMI-kabel, die is een van de meest populaire kabels, vooral met TV’s die in de buurt van uw eigenlijke TV. Als de TV een optische audio-ingang heeft, zal het waarschijnlijk een ingang hebben voor een audio-ontvanger die u de TV aansluit om het te verbinden met uw home entertainment center. 

De fijne details

De meeste TV’s zullen ook een knop hebben om te schakelen tussen kabel, satelliet, en digitale kabel/satelliet providers, wat u kunt doen met behulp van een kabel doosje aangesloten op de TV. De meeste TV’s hebben ook een optische audio-ingang. Dus zelfs als u thuis kabel- of satellietdiensten hebt, kunt u uw TV nog steeds via optische audio aansluiten op de TV als u dat echt wilt.

 

De grootte van de tv is belangrijk, dus als u overweegt een smart-tv aan te schaffen, houd er dan rekening mee dat ze meestal kleiner zijn dan standaard-tv’s, en niet alleen omdat ze zijn gebouwd om licht en dun te zijn. Met slimme tv’s proberen fabrikanten de hele set top box in de tv te verwijderen. Om de inhoud van het internet of een streamingapparaat op uw tv te krijgen, maken ze gewoon rechtstreeks verbinding met uw internetprovider. In feite wordt het steeds gemakkelijker om de smart tv als een apart kastje van de tv zelf te gebruiken, dus voor sommige mensen is de smart tv misschien wel beter dan de set top box. 

 

Dat komt omdat de grootte van de tv meer ruimte creëert om alle inhoud op te vullen, wat betekent dat de smart tv een kleiner, sneller besturingssysteem heeft en niet een heleboel andere dingen in de doos heeft gepropt die niet werken met andere dozen of apparaten. 

 

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten