Je weg vinden in zonnepanelen

VL wonen

Er zijn veel mythes en feiten rond zonnepanelen? Maar wat zijn die feiten en mythes? Hoeveel duurzame energie wekt u bijvoorbeeld op in uw eigen huis? Waar liggen de grootste zonnepanelen? Waaraan moet prioriteit worden gegeven?

 

Steeds meer hernieuwbare energiebronnen worden elke dag betaalbaarder. Maar de technologie voor zonnepanelen en windenergie behoren nog steeds tot de duurzaamste energiebronnen: zonnepanelen in 2021. Volgens sommige bronnen kosten zelfs grote zonneparken het equivalent van het afbetalen van meerdere auto’s om uw huis van hun stroom te voorzien. En deze dure hernieuwbare energiebronnen worden steeds populairder.

 

Feit & fabel

Wat zijn enkele voorbeelden van hernieuwbare energiebronnen? Wat zijn de feiten? Wat zijn de mythes?

 

Kathy Nelson heeft een aantal mythes:

 

Zonne-energie is de goedkoopste hernieuwbare energiebron. Zonnepanelen zijn meestal het duurst. Wind is niet betrouwbaar of zuinig. Windmolenparken komen steeds minder voor.

 

De koolstofbelasting zet mensen aan tot zonne-energie. De belasting maakt zonnepanelen duurder. De meeste consumenten zullen de CO2-taks niet betalen omdat de federale overheid hen terugbetaalt met kortingen.

 

Een groot deel van de politieke druk om over te stappen op hernieuwbare energie is politiek gemotiveerd.

 

Wereldwijd wordt er meer hernieuwbare energie gebruikt dan ooit. Maar er wordt meer koolstof geproduceerd.

 

Jim Sandström is een goed voorbeeld van een politicus die betrokken is bij zonne-energie.

 

Meer hernieuwbare energie staat gelijk aan minder kolen. Steenkool is een veel goedkopere hernieuwbare energiebron. Meer hernieuwbare energie betekent minder steenkool.

Nog meer mythes

De kosten van het bouwen van zonnepanelen gaan exponentieel omlaag. Geen enkele andere hernieuwbare energie technologie produceert zoveel energie tegen veel lagere kosten. Zonnepanelen zijn in feite kosteneffectiever dan aardgas voor opwekking. De kosten van zonne-energie dalen, terwijl de capaciteit ervan toeneemt.

 

Gasgestookte centrales zijn niet verplicht hernieuwbare energie te produceren. Nutsbedrijven zijn verplicht hernieuwbare energie te produceren. Omdat zonne-energie geen koolstofemissies veroorzaakt, kunnen nutsbedrijven zonne-energie links laten liggen. Nutsbedrijven moeten plannen maken om installaties voor hernieuwbare energie te bouwen.

 

Er bestaat niet zoiets als een koolstofbelasting. De belasting bestaat alleen bij federale en deelstaatregeringen. Ze heeft geen invloed op particuliere bedrijven of nutsbedrijven.

 

Gary Decker heeft een goede definitie van hernieuwbare energie:

 

Hernieuwbare energie is de koolstofarme of koolstofvrije energiebron die voldoet aan een specifieke vraag of minimumeisen van een groep belanghebbenden. Hernieuwbare energie is hernieuwbare energie die op continue basis beschikbaar is.

 

Elk land heeft verschillende manieren om hernieuwbare energie te meten:

 

Canada heeft geen officieel beleid of vereiste inzake hernieuwbare energie. Sommige staten, zoals Californië, hebben een bepaalde hoeveelheid hernieuwbare energie opgelegd die door nutsbedrijven moet worden opgewekt.

 

New Hampshire heeft geen vereiste inzake hernieuwbare energie, maar de staat kiest elk jaar leveranciers van hernieuwbare energie.

 

De federale portfoliostandaard voor hernieuwbare energie (RPS) vereist dat alle staten een bepaald percentage hernieuwbare energie hebben. Als een staat dat minimum niet haalt, moet hij het verschil goedmaken. Houd hier dus rekening mee anders kunnen de zonnepanelen soms namelijk helemaal eigenlijk niet werken. Bedenk goed wat je wel en niet moet doen.

 

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten