Mythes en misverstanden over vocht

VL wonen

1. VOCHTPROBLEMEN IN HUIS WORDEN VEROORZAAKT DOOR OPSTIJGEND VOCHT.

Dit is een veelvoorkomend misverstand. Schimmel en vocht in huis komt eerder door overvloedige regen of een lek in een dakgoot of leiding. Een ander veelvoorkomende oorzaak is condensatie. Een gemiddeld gezin produceert per dag ongeveer 10 liter vocht met baden, koken en zelfs gewoon met ademen en transpiratie. De vochtige lucht condenseert als het in aanraking komt met een koude muur of vloer. Vaak is ventilatie dan de beste manier van vochtbestrijding.

2. VOCHTIGE MUREN KUN JE HET BEST BEKLEDEN MET ALUMINIUMFOLIE 

Dit lijkt een goede oplossing, maar is dat zeker niet. De oorzaak van het vocht blijft namelijk gewoon bestaan. Vocht verwijderen lukt alleen met een grondige behandeling. Een verse laag verf, nieuw behang of een bekleding met aluminiumfolie is slechts symptoombestrijding; schimmel en vocht in huis komen na verloop van tijd gewoon terug.

3. MET WAT EXTRA VERWARMEN WORDEN DE MUREN WEER DROOG 

Helaas: vocht verwijderen lukt niet met extra te verwarmen. Als een muur vochtig is, komt dat doordat deze koud is (condens) of een andere probleem. Het kost dus alleen maar een hoop geld om het betreffende vertrek warm te stoken zonder dat het probleem 

WAT IS DAN WEL WAAR?

Over het algemeen kan gesteld worden dat u voor vochtbestrijding het beste af bent met een professioneel bedrijf. Specialisten kunnen u alles vertellen over de oorzaken en de bestrijding van vocht en schimmel in huis. Geen mythes, maar de bestudeerde waarheid, gebaseerd op ervaring.

http://www.limasathome.be/nl/blog/limas/Mythes-en-misverstanden-over-vocht

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Inhouds opgave

Gerelateerde berichten