VL Wonen
Wonen in een appartement

Mythes en misverstanden over vocht

1. VOCHTPROBLEMEN IN HUIS WORDEN VEROORZAAKT DOOR OPSTIJGEND VOCHT.

Dit is een veelvoorkomend misverstand. Schimmel en vocht in huis komt eerder door overvloedige regen of een lek in een dakgoot of leiding. Een ander veelvoorkomende oorzaak is condensatie. Een gemiddeld gezin produceert per dag ongeveer 10 liter vocht met baden, koken en zelfs gewoon met ademen en transpiratie. De vochtige lucht condenseert als het in aanraking komt met een koude muur of vloer. Vaak is ventilatie dan de beste manier van vochtbestrijding.

2. VOCHTIGE MUREN KUN JE HET BEST BEKLEDEN MET ALUMINIUMFOLIE 

Dit lijkt een goede oplossing, maar is dat zeker niet. De oorzaak van het vocht blijft namelijk gewoon bestaan. Vocht verwijderen lukt alleen met een grondige behandeling. Een verse laag verf, nieuw behang of een bekleding met aluminiumfolie is slechts symptoombestrijding; schimmel en vocht in huis komen na verloop van tijd gewoon terug.

3. MET WAT EXTRA VERWARMEN WORDEN DE MUREN WEER DROOG 

Helaas: vocht verwijderen lukt niet met extra te verwarmen. Als een muur vochtig is, komt dat doordat deze koud is (condens) of een andere probleem. Het kost dus alleen maar een hoop geld om het betreffende vertrek warm te stoken zonder dat het probleem 

WAT IS DAN WEL WAAR?

Over het algemeen kan gesteld worden dat u voor vochtbestrijding het beste af bent met een professioneel bedrijf. Specialisten kunnen u alles vertellen over de oorzaken en de bestrijding van vocht en schimmel in huis. Geen mythes, maar de bestudeerde waarheid, gebaseerd op ervaring.

http://www.limasathome.be/nl/blog/limas/Mythes-en-misverstanden-over-vocht

Gerelateerde artikelen

Een glazen hanglamp voor in elke ruimte

Wat doet een dakdekker?

Zeer grote bestanden versturen

Een specialist inschakelen voor vloerisolatie of zelf uitvoeren?

Laat een veranda monteren

Jute vloerkleed: Goed voor de voeten en mooi in je huis