Menukaarten drukken

Als restaurant of bar wil je natuurlijk mooie menukaarten drukken die jouw bedrijf de uitstraling geven die bij het concept past. Een menu kaart die slecht is afgedrukt of niet mooi is vormgegeven is een minpunt voor jouw bedrijf en alles wat je serveert. Om jouw menukaarten de aandacht te geven die ze verdienen kun je ze laten ontwerpen en afdrukken bij speciale drukkers. Zo kun jij bijvoorbeeld waterbestendige kaarten laten drukken die perfect zijn voor in een zwembad of op het terras of menukaarten af laten drukken op gerecycled papier zodat het volledig bij jouw concept aansluit.

Stappenplan

Voordat je jouw menukaarten laat drukken is het belangrijk dat je weet wat je precies wilt. Hiervoor kun je bijvoorbeeld een brainstormsessie houden met de medewerkers of bellen met de klantenservice van de drukkerij.

  1. Als allereerst kies je het soort product. Zo kun je kiezen voor een gevouwen of ongevouwen kaart. Bij deze stap kun je bepalen of je jouw menukaart wilt presenteren als boekwerk in bijvoorbeeld een map of boek, of dat je een simpele maar doeltreffende gevouwen kaart kiest.
  2. Bij stap twee kies je het eindformaat van het product. Hier zijn de opties oneindig.
  3. Vervolgens kies je de oriëntatie van de kaart. Bij deze stap bepaal je of je het eindproduct staand of liggend wilt laten afdrukken.
  4. Bij stap vier kies je voor de papiersoort. Ook hier heb je vaak een tal aan opties. papier. Bij deze stap wordt vaak ook de gewicht van het papier aangegeven.
  5. Hierna kies je de bedrukking van het papier. Zo kun je kiezen of je de menukaart volledig in kleur, zwart-wit wilt afdrukken of een combinatie hiervan.
  6. Als laatste stap kun je kiezen voor de extra opties, zoals het perforeren, voorboren, rondhoeken of bundelen. 

Specials

Als je echt wilt uitpakken met het menukaarten drukken is het verstandig om alvorens naar de verschillende opties te vragen bij de drukkerij. Zo kun je bij sommige drukkerijen kiezen voor bijvoorbeeld wit- of goudinkt, extra bescherming of bindmappen. Laat je klanten nog meer van de persoonlijkheid van de winkel zien door bijvoorbeeld mailing kaarten te sturen tijdens acties of feestdagen.

 

https://www.dwcprint.nl/drukwerk/menukaarten/

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten