Meer smaak geven aan je eten? Gebruik kruiden en specerijen!

VL wonen

De gemiddelde Nederlander is niet zo creatief als het aankomt op het maken van gerechten. Bij het bereiden van een typische Hollandse maaltijd met aardappelen, groente en vlees gebruikt men hooguit een beetje peper en zout. En dat is jammer, want er zijn ontzettend veel verschillende  kruiden en specerijen waarmee je veel meer smaak aan het eten geeft.

Het verschil
Laten we eerst even iets uitleggen over het verschil tussen kruiden en specerijen. Hoewel je ze vaak in hetzelfde schap in de supermarkt vindt, verschillende kruiden en specerijen wel van elkaar. Kruiden komen van voornamelijk groene planten die groeien in een gematigd klimaat. Door de bladeren van deze planten te vermalen, creëer je kruiden. Deze kruiden kan je toevoegen aan een gerecht of je maakt er heerlijke thee van. Kruiden kunnen ook een heilzame werking hebben. 

Ook specerijen komen van planten. Het verschil is echter dat specerijen niet gemaakt worden van de steel of bladeren, maar bijvoorbeeld van de bloemknop, vrucht, zaad, bast of wortelstok. Daarnaast komen planten waar specerijen van worden gemaakt vaak uit warme landen met een tropisch klimaat.

Aanraders voor in je keukenkast
Met zowel kruiden als specerijen kan je veel meer smaak geven aan je eten. Er zijn een aantal kruiden en specerijen die eigenlijk niet in je keukenkast mogen ontbreken. Zo is het altijd aan te raden om kaneel in huis te hebben. Hiermee maak je heerlijke taarten, cakes en koekjes. Ook vanille is voor de bakliefhebbers een onmisbaar specerij.

Houd je van pittig eten? Schaf dan chilipepers aan. Je hebt maar een klein beetje van deze pittige smaakmaker nodig om een maaltijd pittig te maken. In de supermarkt vind je ook potjes met laurierbladeren. Deze gedroogde bladeren worden veel gebruikt in stoofpotten. 

In één keer veel verschillende kruiden en specerijen aanschaffen? Dan kan je het best een bestelling plaatsen bij Naturaplaza. Hier vind je ontzettend veel kruiden en specerijen en bovendien kan je de klantenservice altijd om hulp vragen, mocht je meer informatie nodig hebben.

https://www.naturaplaza.nl/

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten