Mediaton kan tot oplossingen leiden

VL wonen

Een mediator kan bij veel problemen helpen

Zodra er aan een huwelijk of geregistreerd partnerschap een einde komt, ontstaan er vaak problemen. De zorgen die daarbij kunnen ontstaan, kunt u in veel gevallen niet samen oplossen. Naast de vele emoties die er ontstaan, kunnen er ook zorgen zijn over de financiële afwikkeling en fiscale en juridische zaken. U kunt hulp nodig hebben als er kinderen zijn. Naar wie gaan de kinderen toe? Hoe wordt de alimentatie berekend voor de kinderen? Dit zijn vervelende zaken die niet opgelost kunnen worden als er ruzie wordt gemaakt. Dat is het moment om gebruik te maken van een mediator.

Wat doet een mediator?

Wanneer u in Alkmaar woont en u wilt gebruik maken van een mediator neem dan een mediator Alkmaar. De mediator Alkmaar is een onafhankelijke derde die aanwezig is en helpt als twee partijen met elkaar een conflict hebben. De mediator Alkmaar zal zich bezighouden met het vinden van een oplossing waarmee beide partijen kunnen leven. U kunt beter een mediator Alkmaar inschakelen, dan dat u naar de rechter gaat. Bij een scheiding zal de mediator proberen de problemen die er zijn te bespreken en de meningsverschillen oplossen. U kunt zelf bepalen wat u afspreekt. De mediation is maatwerk om te komen tot goede aanvaardbare afspraken. Bij Carent kunt u terecht voor mediation voor echtscheidingen en fiscaliteit bij scheidingen en advies.

Gebruik maken van een mediator Alkmaar

Op de eerste plaats is het gebruik van een mediator op vrijwillige basis. Omdat het op een vrijwillige basis is, zullen de beide partijen er alles aan doen om de conflicten in een goede harmonie tot een goed einde te brengen. Een mediator zal tijdens de gesprekken geen bepaalde partij voortrekken. Hij of zij zal geen voorkeur hebben. Alleen hij of zij zal fungeren als een gespreksleider.

Het geheim van een mediator

U kunt zich vrij uitspreken tijdens de gesprekken die er plaats vinden. Als mediator zijn de gesprekken geheim en vertrouwelijk. Voordat er een gesprek kan plaatsvinden tussen twee partijen en een mediator moet er een mediationovereenkomst worden getekend. Beide partijen beloven dat alles wat er wordt besproken niet naar buiten wordt gebracht. Zelfs bij een rechter mag deze informatie niet bekend worden.

https://www.carent.nl/mediator-in-alkmaar/

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten