Manieren om de buitenkant van je woning duurzamer te maken!

Als je denkt aan een duurzame woning, wordt er al snel gekeken naar het interieur en wat je daar allemaal wel niet kan veranderen. Terwijl de buitenkant van je huis net zo belangrijk is eigenlijk. Een goede eerste stap zijn zonnepanelen. Je hoeft alleen maar te zoeken naar ​​zonnepanelen gemeente Tilburg en je vindt genoeg opties. Er zijn ook wat andere dingen die je kunt doen.

Groene daken

Om het er toch even kort over te hebben, kunnen zonnepanelen je enorm veel opleveren. Via Solar Concept kun je een hoop informatie opdoen en zo zien of het je wat lijkt. Daarnaast heb je ook de optie om groene daken of groene gevels te laten installeren (en deze te combineren met zonnepanelen). Dit zorgt er namelijk voor dat je de isolatie verbetert. Daarnaast is dit ook een bevordering voor de biodiversiteit. Buiten waar het allemaal goed voor is, is het ook zo dat het zorgt voor een leuke uitstraling. Het is een reden waarom veel mensen (en zelfs bedrijven) er ook steeds vaker voor kiezen.

Water opvangen

Je kunt er niet omheen dat Nederland een land is waar het veel regent. Het is dus de perfecte plek om hier een opvangsysteem voor te creëren. Het regenwater zou je ontzettend goed kunnen gebruiken in de toekomst voor onder andere de planten in de tuin. Het is een pure vorm van water, wat dus ook beter is voor al je planten en bloemen. Daarnaast is het een efficiënte manier om te besparen op de waterrekening. Het is wellicht een kleine investering om te bouwen, maar je ziet wel dat je het geld er prima uit kan halen en dit het dus waard is.

Meer groen

Over de planten gesproken, zijn struiken en bomen ook geen verkeerd idee. Je zult merken dat je er vooral in de zomer blij mee zult zijn, want ze geven je woning een stuk meer schaduw. Dit betekent dat je weinig tot geen airconditioning nodig hebt. Je bespaart nogmaals kosten en het zorgt voor minder energieverbruik, wat weer goed is voor het milieu. Beter kan je het bijna niet hebben en de woning blijft er nog even goed uitzien. Hoe ga jij verduurzamen?

https://www.solarconcept.nl

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten