Luxe bedden

VL wonen

Luxe bedden

 

“Luxe bedden zijn mooi goed” wordt weleens gezegd. Een vooral Groningse uitdrukking maar die door sijpelt tot aan het noorden van Drenthe. Ook in Assen kent men dit begrijp. Het betekend eigenlijk niks meer en minder dan dat luxe bedden vooral een mode artikel zijn en sterk afhankelijk zijn van de mode. De kwaliteit zit onderhuids. Beddenfabrikanten gaan met hun tijd mee. De producten die ze ontwikkelen gaat mee met de mode. Maar de kwaliteit die ze hebben ontwikkeld is in elk bed geoptimaliseerd.

Boxsprings

Op dit moment zijn boxsprings er in de mode. Dat betekend niet dat de bedden die voorheen door de fabrikanten zijn ontwikkeld gezien moeten worden als bedden van slechte kwaliteit. In tegendeel de kwaliteit zit in de ervaring. In het laatste deel van de jaren van nul zijn boxsprings er in trek gekomen. Dit heeft de beddenfabrikanten aangespoord om goede boxsprings te ontwerpen. De matrassen die behoren tot de boxsprings zijn geoptimaliseerd aan de vraag van de gebruiker. Boxspring bedden is een bepaald design die in de slaapkamer aanwezig is. De achter boord is vaak luxe en groots opgezet. Ook hier zijn de fabrikant op in gesprongen, door daar hun vertrouwde materiaal aan aan te passen. Een luxe bed heeft tegenwoordig een voorbouw waar uit een tv naar voren komt. Het is ook duidelijk te zien dat we niet alleen meer slapen in bed. TV kijken, ontbijten in het weekend en andere activiteiten vinden veelvuldig plaats. Reden voor de fabrikanten om hun materiaal hier aan te passen. Maar natuurlijk nog steeds met oude vertrouwde kwaliteit.

Toppers

Naast het oude vertrouwde materiaal zijn de meeste luxe bedden voorzien van een topmatras. Een topper zoals ze worden genoemd. Een topper is een extra matras bovenop de boxspring. Dit matras is slechts enkele centimeters dik en zorgt voor meer comfort tijdens het slapen. Een hedendaags tweepersoonsbed is voorzien van twee matrassen. Dit voor het lig comfort van ieder individu. Maar het heeft ook een nadeel. In het midden vormt zich een geul. Op deze wijze heb je kans tussen beide matrassen te glijden. Om dit tegen te gaan is er een extra bed overschrijdend matras toegevoegd aan het bed.

Luxe bedden

Luxe bedden hebben veel comfort en zijn daarnaast voorzien van de nieuwste technieken op het gebied van slapen. Er wordt de laatste jaren veel samengewerkt met ergotherapeuten die het slapen van mensen analyseren. Daarnaast hebben de meeste fabrikanten tientallen jaren ervaring op het gebied van slaapcomfort waardoor ze in staat zijn hoge kwaliteit met veel comfort te bieden en deze op een luxueuze manier aan te bieden aan de consument. De vraagt reist nu of de consument sneller uitgerust raakt door al die luxe of dat door het gemak het lichaam lui wordt gemaakt en deze eerder last heeft van ongemakken.

http://www.homanslapen.nl/collectie/bedden/

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten