Loodgietersklussen die je zelf kan uitvoeren

VL wonen

Een hoop loodgietersklussen kunt u gemakkelijk zelf uitvoeren met het juiste gereedschap. Door zelf klussen uit te voeren kunt u op de korte en lange termijn een hoop geld besparen. Voordat u begint met klussen, zorg er dan voor dat u weet waar de hoofdwatertoevoer en de toevoer naar het sanitair is. Voor de volgende klussen heeft u het volgende gereedschap nodig: een plunjer, verstelbare sleutel, schroevendraaier, tang, gereedschapsmes, sanitair tape en een kitpistool. Komt u er toch zelf niet uit, dan kunnen onze professionals van Loodgieter Rotterdam u verder helpen.

 

1. Lekkende kraan

Vaak is het heel eenvoudig om een lekkende kraan te repareren, afhankelijk van het soort kraan. Meestal hoeft er alleen een onderdeel vervangen te worden, zoals wanneer de kraan langzaam druppelt. Weet u niet hoe dit moet dan zijn er talloze nuttige YouTube-video´s die u instructies geven.

2. Een nieuwe kraan installeren

Als het repareren van een kraan in de keuken of badkamer te ingewikkeld is, kan het makkelijker zijn om deze te vervangen. Bij Loodgieter Rotterdam kunnen we adviseren over de juiste vervangende onderdelen vinden en over de oorzaak van het probleem.

3. Afvoer ontstoppen

Er zijn enkele manieren waarop u een verstopte afvoer kunt voorkomen. Gebruik een haarvanger voor het afvoerputje in de douche en het bad. Gooi daarnaast geen voedselresten of vet in de gootsteen van de keuken.
Wanneer het afvalwater langzaam wordt afgevoerd kan dit er op duiden dat er een probleem is met de luchtdruk in de leidingen. Een dergelijk probleem kan alleen opgelost worden door een professionele loodgieter. Onze loodgieters van Installatiebedrijf Rotterdam helpen u hier graag bij. Als er echter sprake is van vuil in de leiding, is dit makkelijk op te lossen met een gootsteenontstopper of door de afvoer door te zagen met een kabelvijzel. Gebruik altijd biologische gootsteenontstopper, omdat de conventionele ontstoppers de leidingen kunnen beschadigen. Zuiveringszout met azijn werkt ook goed als natuurlijke ontstopper.

4. Een lopend toilet

Bij een lopend toilet is er in de meeste gevallen sprake van een defecte afsluiter. Deze kunt u vinden in de spoelbak aan de achterkant van het toilet en is het onderdeel dat de waterstroom naar het toilet stopt wanneer de spoelbak vol zit. Zelf kunt u dit probleem tijdelijk oplossen door aan de hendel te schudden. Een permanente oplossing is echter om het toilet te vervangen.

5. Keukensproeier vervangen

Wanneer de keukensproeier defect is kan meestal alleen het spuitmondstuk vervangen worden door een nieuwe. Kijk hiervoor goed welk type sproeier u heeft. Zit er echter een scheur in de slang, dan zult u naast het mondstuk ook een nieuwe slang moeten aanschaffen. De meest moderne keukensproeiers komen als één stuk.

6. Douchekop upgraden

Het vervangen van een oude douchekop kan u op de lange termijn een hoop besparen op de waterrekening. De meeste sanitairwinkels en bouwmarkten hebben moderne en duurzame douchekoppen in het assortiment.

7. Kitten in de badkamer

Het afsluiten van scheuren of het sanitaire met een kitpistool is een makkelijke klus die u zelf kunt doen. Zorg echter wel voor een kitpistool van goede kwaliteit zodat deze makkelijker in gebruik is en langer mee gaat. Vraag in de bouwmarkt om het juiste type kit die bedoeld is voor badkamers.

8. Een nieuw toilet installeren

Wanneer u een nieuw toilet gaat uitkiezen, zoek dan het liefst één met een dubbele spoeling. Dat zal op den duur zorgen voor een hoop besparing op waterkosten. Lees de instructies goed door of kijk online voor instructievideo´s.

Heeft u moeite om bepaalde klussen zelf op te lossen in huis? Neem dan gerust contact op met onze medewerkers van Installatiebedrijf Rotterdam, wij helpen u graag verder.

https://loodgieter-rotterdam.nu/

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten