Leuke ideeën voor de achterwand van je keuken

Wil je een nieuwe keuken laten plaatsen, of ben je je woning aan het verbouwen en komt er dus ook direct een nieuwe keuken? Dan is de afwerking natuurlijk erg belangrijk. De achterwand van je keuken is misschien niet direct hetgeen waar je dan aan denkt, maar het kan wel de volledige aanblik van je keuken veranderen. Slim dus om hier goed over na te denken. In dit artikel geven we je wat tips!

 

De achterwand voor in je keuken is, zonder dat veel mensen het weten, enorm bepalend voor de rest van de sfeer in je keuken. Het is dan ook belangrijk om hier even goed over na te denken. Verder moet een achterwand natuurlijk niet alleen mooi zijn, hij moet ook praktisch zijn. Tijdens het koken spetter je natuurlijk regelmatig en het is fijn als de achterwand goed schoon te maken is. Zo voorkom je dat je keuken er binnen de kortste keren hartstikke smerig uitziet.

HPL platen

Een leuk en origineel idee voor de achterwand in je keuken is het plaatsen van HPL platen. HPL platen zijn kunststoffen platen die in vrijwel alle kleuren en profielen te verkrijgen zijn. Met deze platen kun je dus je keuken iedere gewenste look geven. Het voordeel van de HPL platen is verder ook dat ze erg duurzaam zijn. Dat betekent dat ze enorm lang mooi blijven en dat ze niet snel beschadigen. Daarbij zijn ze enorm makkelijk schoon te maken.

Glas

Glas is ook een erg bijzondere manier om de achterwand voor in je keuken te bekleden. Glas zorgt er namelijk voor dat je de muur die erachter zit nog blijft zien. Zo kun je bijvoorbeeld voor een stoere betonnen muur gaan, maar nog wel het gemak hebben dat het goed schoon te maken is. Ook kun je kiezen voor gekleurd glas, of glas met een klein profiel. Het gevaar van glas is wel dat er vrij snel krassen op komen en dat het natuurlijk ook vrij gemakkelijk kan breken.

Tegels

Een wat minder originele keuze, maar nog steeds een erg populaire, is tegels. Tegels kun je in alle vormen en maten vinden. Je kunt er prachtige patronen mee maken en kunt ze in vrijwel iedere kleur krijgen. Tegels zijn dus altijd een makkelijke en leuke manier om de achterwand voor je keuken mee te bekleden. Het nadeel van tegels is wel dat ze vrij prijzig zijn en dat de voegen tussen de tegels minder makkelijk zijn om schoon te maken. Trekt hier een oranje vlek in, bijvoorbeeld van tomatensaus, dan krijg je dat er bijna niet meer af.

https://kunststofplatenshop.nl/hpl-plaat

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten