Laat de bedwantsen je niet leegzuigen

VL wonen

Bedwantsen of ‘Bed Bugs’ in het Engels waren in Europa bijna uitgestorven maar zijn de laatste jaren terug aan een opmars bezig. Dit is vooral te wijten aan enerzijds de toenemende resistentie van de insecten tegen de gangbare bestrijdingsmiddelen en anderzijds door het toenemende internationale reisverkeer. Ze liften vaak mee in de kleren of de baggage van toeristen, en al waren ze het laatste decennium eerder een vaak geziene gast in jeugdherbergen en goedkopere hotels zijn ze tegenwoordig ook al te vinden in menig meersterrenhotel.

BEDWANTSEN VOORKOMEN IS MAKKELIJKER DAN BEDWANTSEN BESTRIJDEN!

  • Let bij het inchecken in het hotel op tekenen van bedwantsen zoals uitwerpselen in de vorm van kleine zwarte puntjes op het linnengoed, maar ook op plinten of rondom schilderijen en stopcontacten.
  • Uit voorzorg kan je ook best bij thuiskomst je koffer in de kelder of in de badkamer plaatsen, hier vinden de beestje minder snel een plaats om zich te nestelen. Was je kleren zo snel mogelijk op een hoge temperatuur en plaats je koffer (in de winter) eventueel een nachtje buiten. 
  • Ben je fan van de spullen uit de kringloopwinkel, en zeker bij tweedehands kleding, neem dan vergelijkbare voorzorge

Bedwantsen danken hun naam aan het feit dat ze meestal ’s nachts op zoek gaan naar voedsel. Ze voeden zich met bloed van mensen en nestelen dan ook graag in en rond het bed om zo dicht bij hun voedselbron te zijn. Kleine, jeukende rode plekjes op armen en benen zijn meestal een goede indicator dat de bedwantsen je liggen hebben gehad. Slapen met het licht aan of het gebruik van middelen tegen insecten zoals Deet brengen helaas geen soelaas.

Je wil niet in een ongezonde situatie leven, indien je hulp nodig hebt met ongediertebestrijding twijfel dan niet om contact te nemen via onderstaande formulier.

http://www.limashygienics.be/nl/blog/vermijd-bedwantsen-tijdens-het-reizen

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten