Kunstgras voor op het terras – tips voor aankoop en aanleggen

Groeit de complexe gazonverzorging je boven je pet? Dan is kunstgras in de tuin een verstandig alternatief. Maaien, bemesten, verticuteren en besproeien behoren voorgoed tot het verleden. Deze blog belicht alle voor- en nadelen met praktische tips voor het leggen van kunstgras op het terras.

Kunstgras voor op het terras – wat is dat eigenlijk?

Een gazontapijt is, zoals de naam al aangeeft, een tapijtachtig weefsel van synthetische vezels (meestal polypropyleen of polyethyleen) in een speciaal weefproces. Voor een hogere kwaliteit gras worden diverse gevormde kunstgrasvezels in een polypropyleenvloer gestoken. Het uiterlijk en het gebruiksgedrag is tegenwoordig te vergelijken met dat van echte grasmatten. Dit geldt echter voor hoogwaardig kunstgras en niet voor eenvoudig gazontapijt voor het balkon van de bouwmarkt. Hier is de constructie eenvoudiger.

De voor- en nadelen van kunstgras op het terras in één oogopslag

Een goed onderhouden, echt gazon is een lust voor het oog. Mollen, onkruid, mos en constante regen zijn echter vaak een domper voor de drukke tuinman. Om nog maar te zwijgen van het tijdrovende onderhoud van het gras in de tuin. Kunstgras maakt een einde aan deze ongemakken. Dit hightechgroen heeft natuurlijk zijn voor- en nadelen. Hieronder hebben we de belangrijkste voors en tegens voor je op een rij gezet:

Voordelen:

• bootst het echte gazon perfect na • geschikt voor alle zonnige, halfschaduwrijke en schaduwrijke locaties • nooit meer sproeien, maaien, bemesten, verticuteren • ideaal als speeltuin voor jong en oud • levensduur tot 15 jaar • gemaakt van ongevaarlijk polypropyleen (PP) en polyethyleen (PE) • positieve milieubalans

Nadelen:

• kostbaar om te kopen • goedkope producten zijn niet geschikt zijn om op blote voeten te lopen

Kunstgras op het terras leggen

De ondergrond onder de kunstgrasmat moet zeer goed worden geconsolideerd, of zelfs geasfalteerd, om te voorkomen dat er in de loop van de tijd lelijke deuken ontstaan. Net als bij echt gazon is het niet mogelijk om tussendoor de grond bij te werken, waardoor het absoluut noodzakelijk is om op voorhand correct te werken om onaangename verrassingen te vermijden. Het kunstgras wordt normaal gesproken gelegd in stroken van 2 of 4 meter breed. Handig is als je kunstgras op zand gaat leggen dat je er een een stabilisatiedoek onder doet om kuilvernoming te voorkomen.

Kunstgrasveld op het terras – Conclusie

Of de kosten en moeite voor een kunstgrasveld in je eigen tuin de moeite waard zijn, is een persoonlijke berekening. Als je alleen een eenvoudig kunstgrasveld op je balkon of terras wilt leggen, zijn de kosten voor een goedkoop gazontapijt zeer beheersbaar. Je kunt in onze webshop al kunstgras krijgen vanaf 12,95 euro per vierkante meter.

https://www.kunstgrasdirect.nl

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten