Kun je zonnepanelen meeverhuizen?

VL wonen

Heb je zonnepanelen, maar ga je verhuizen? Dan kun je je zonnepanelen eventueel meenemen. Dit is zelfs vrij makkelijk om te doen en zal ook geen schade achterlaten op het dak van je oude woning.

Ga je verhuizen en ben je op zoek naar een nieuwe woning? Dan zijn er enorm veel dingen waar je aan moet denken. Bij Van der Eijken Makelaardij in Roosendaal worden een hoop van deze dingen voor je uit handen genomen, zodat jij je kunt focussen op andere dingen. Zoals op het verhuizen van je zonnepanelen.

Door zonnepanelen op je dak te leggen, wek je groene energie op. Deze energie kun je gebruiken om van te leven. Zonnepanelen hebben een levensduur van gemiddeld zo’n 25 jaar. Wanneer je dus zonnepanelen op je dak hebt liggen is de kans groot dat ze, wanneer je wilt verhuizen, nog goed werken. Je kunt dan je zonnepanelen meenemen of laten liggen. In dit artikel leggen we je uit wat de voor- en nadelen zijn die met het verhuizen van je zonnepanelen meekomen.

De kosten van verhuizen

Wanneer je besluit je zonnepanelen te verhuizen, kun je dat niet zelf doen. Het kan levensgevaarlijk zijn om zelf het dak op te gaan en te proberen de zonnepanelen los te halen en te verplaatsen. Daarbij kun je de zonnepanelen beschadigen, waardoor ze niet meer zullen werken. Je kunt op ongeveer 50 euro per paneel rekenen bij het verhuizen van zonnepanelen. De gemiddelde prijs van het verhuizen van een gehele installatie, ligt zo rond de 600 euro.

De voordelen van het verhuizen

Hoewel je natuurlijk redelijk wat geld kwijt bent aan het verhuizen van je zonnepanelen, je bent nog veel meer geld kwijt als je opnieuw zonnepanelen wilt leggen op je nieuwe huis. Gemiddeld ligt de prijs van een set zonnepanelen zo rond de 4000 euro voor zo’n 10 panelen. Wanneer je dus 12 panelen kunt verhuizen voor slechts 600 euro, scheelt dat een hoop geld. 

Daarbij kan het zijn dat de omstandigheden (hellingsgraad, hoeveelheid schaduw en zon, windrichting) om je nieuwe woning beter zijn. Je kunt dan meer energie opwekken met je zonnepanelen en zo misschien zelfs een deel terugverkopen aan de energieonderneming. 

De nadelen van het verhuizen

Als je de zonnepanelen die op je huis liggen, besluit te verhuizen zal je woning natuurlijk in waarde dalen. Zonnepanelen voegen een hoop waarde toe aan je woning, daarbij kan het zomaar zijn dat potentiële kopers afhaken, zodra ze horen dat de zonnepanelen niet op het huis blijven liggen.

Wat we hierboven schreven, is omgekeerd natuurlijk ook waar. Als de omstandigheden op het dat rondom je nieuwe woning minder goed zijn, dan zullen je zonnepanelen minder energie opleveren. 

 

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten