Kuiper en Zonen BV, het oudste stoomketelbedrijf van Nederland

VL wonen

Begonnen in 1918 en sinds 1930 is Kuiper en Zonen BV een familiebedrijf dat zich in de loop der jaren heeft ontwikkeld tot een bedrijf dat vakmanschap hoog in het vaandel heeft staan. Er is sprake van een indrukwekkende innovatie die in de loop der tijd tot ver over de landsgrenzen bekendheid heeft gegenereerd. Wat ook logisch is, want naarmate het energieverbruik blijft stijgen, hebben organisaties in binnen- en buitenland grote behoefte aan effectieve manieren om de energiebehoefte voor procesverwarming te verminderen. Stoom is de dampfase van water en wordt opgewekt door meer warmte toe te voegen dan nodig is om de vloeibare fase op een gegeven moment te behouden. Procesverwarming is een cruciaal aspect van de meeste productietoepassingen. Dit is wat bedrijven gebruiken om de nodige warmte te leveren voor de productie van materialen, goederen en grondstoffen.

Kuiper en Zonen BV kan toveren met stoom

Stoomketelbedrijf Kuiper ZN weet als geen ander dat stoom door het systeem stroomt zonder hulp van externe energiebronnen zoals pompen. En vanwege de lage dichtheid kan stoom worden gebruikt in hoge gebouwen waar watersystemen een te hoge druk creëren. Stoom is druk- en temperatuursafhankelijk. Daarom kan de systeemtemperatuur worden geregeld door de stoomdruk of -temperatuur te variëren. Stoom kan worden verdeeld over een verwarmingssysteem met weinig verandering in temperatuur. Het gebruik van stoom is van toepassing op de volgende installaties:

– Waar warmte nodig is voor proces- en comfortverwarming, zoals in industriële installaties, ziekenhuizen, restaurants, stomerijen, wasserijen en commerciële gebouwen.

– Wanneer het verwarmingsmedium grote afstanden moet afleggen, zoals in installaties met verspreide gebouwen, of wanneer de hoogte van het gebouw zou leiden tot een te hoge druk in een watersysteem.

– Wanneer er sprake is van intermitterende veranderingen in de warmtelast.

Prestatievoordelen van stoom

Lage toxiciteit: In tegenstelling tot andere brandstoffen is het enige schadelijke aspect van stoom de temperatuur. Er is geen risico op toxische dampen die de werknemers schade kunnen toebrengen.

Hoog rendement: Weinig andere brandstoffen kunnen het pure rendement van stoom of zelfs de hoge warmtecapaciteit evenaren.

Lage kosten: Bedrijven zijn altijd op zoek naar manieren om de kosten te verlagen, en stoom is een van de beste manieren om dat te doen.

Bedrijven moeten gaan nadenken over technologieën van de 21e eeuw als het gaat om procesverwarming. Het is hoog tijd om na te denken over de voordelen van stoom. Neem contact op met de experts van Kuiper en Zonen BV voor meer informatie.

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Inhouds opgave

Gerelateerde berichten