Kristalhelder acrylaat

VL wonen

Acrylaat, ook wel PMMA, perspex of plexiglas genoemd, is een helder materiaal dat eruitziet als glas. Omdat acrylaat lichter in gewicht is en vele malen sterker, wordt het dan ook vaak als alternatief voor glas gebruikt. Omdat acrylaat relatief makkelijk te bewerken is, zie je het materiaal toegepast in talloze verschillende branches en voor vele doeleinden. Het is dus niet alleen een zeer mooi materiaal, maar heeft ook vele voordelen. Vinkacrylaat.nl is een kunststofbewerker die alle eigenschappen van acrylaat door en door kent. Dankzij een uitgebreid machinepark kunnen zij dit materiaal op allerlei manieren bewerken.

Voordelen van acrylaat

Acrylaat is kristalhelder en zelfs nog transparanter dan glas! Maar het is een breuk- en slagvast en dat is van groot belang wanneer acrylaat wordt toegepast voor het beschermen van kostbare objecten. In musea, tentoonstellingen en showrooms zie je dan ook vaak acrylaatkappen en andere vormen van bescherming voor zowel bescherming tegen diefstal en breuk als stof en vuil. Door de heldere doorkijk blijft het object perfect zichtbaar. Nog een voorbeeld van acrylaat zijn bijvoorbeeld Acrylaat platen die worden gebruikt bij beglazing, vitrines en balustrades. Hier heeft acrylaat weer een heel andere functie. Ook bij displays wordt acrylaat veelvuldig gebruikt. Omdat het materiaal zelf in dit geval de aandacht vestigt op datgene wat aandacht vraagt. Ook acrylaatblokjes zijn hier een voorbeeld van. Deze worden gebruikt bij juweliers voor het presenteren van kostbare juwelen.

Vele bewerkingsmogelijkheden

Het materiaal laat zich makkelijk vormen, er kan in worden geboord, het kan worden gegraveerd of bedrukt enzovoorts. Een andere eigenschap van acrylaat is dat het weerbestendig is. Het kan bijvoorbeeld aan een gevel worden bevestigd zonder dat het verkleurt of vergaat. Omdat acrylaat ook een exclusieve uitstraling heeft, wordt het ook gebruikt voor het maken van awards en vele reclamedoeleinden. Het is een prachtig materiaal.

http://www.vinkacrylaat.nl

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten