Het juiste matras voor jouw slaappatroon

VL wonen

Slapen is fijn, althans, dat vind de meerderheid van de mensen. Daarom is er ook niets leukers dan een nieuw matras van www.just-dream.nl uitkiezen, want als het goed is ga je hierdoor nog meer genieten van een goede nachtrust. Als het goed is, want het is wel belangrijk om een aantal dingen mee te nemen tijdens het kiezen van een matras. Als je dit niet doet riskeer je immers dat je een matras koopt die helemaal niet zo lekker ligt en eigenlijk helemaal niet bij jouw wensen en jouw slaappatroon past. Maar waar moet je dan zoal op letten?

Allereerst zijn er veel verschillende soorten matrassen die allemaal hun eigen karakteristieken hebben. Sommigen zijn gemaakt van natuurlijke stoffen, anderen niet. Sommigen zijn hard en luchtig, anderen zijn zacht en warmte vasthoudend. De specialist kan je helpen bij de juiste keuze, maar voor je gaat is het handig om jouw voorkeuren omtrent het matras al op een rijtje te hebben: houd je van hard of zacht, van warm of koud en hoe slaap je sowieso?

Ook lichamelijke klachten spelen een belangrijke rol. Een zacht matras zak je lekker in weg, maar ondersteunt niet alle plekken van het lichaam even goed, waardoor pijn kan verergeren. Harde matrassen liggen daarnaast minder prettig maar ondersteunen beter. Aan de hand van jouw voorkeur is het ook mogelijk een zacht matras te kiezen die op bepaalde hoogtes beter ondersteunt zodat je het beste van beide werelden hebt.

Of je van kou of warm houdt is ook belangrijk voor de matraskeuze, net als jouw gewicht en het feit of je stilligt of veel draait. Als je steviger bent is een steviger matras nodig en als je veel draait is het bijvoorbeeld verstandig geen traagschuim te gebruiken, hier zak je immers een beetje in weg. Kijk voor meer advies en een uitgebreid aanbod eens bij just-dream!

http://www.just-dream.nl/

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten