Kinderen vallen een stuk beter in slaap met deze tips

VL wonen

Het is natuurlijk fijn als je kind de hele nacht door kan slapen zonder wakker te worden, helaas is dit vaak niet het geval. Vaak vinden kinderen het moeilijk om alleen te zijn of zijn ze bang in het donker. Ook kan het zijn dat ze iets heel spannend vinden, bijvoorbeeld een eerste schooldag of zelfs hun verjaardag. Slaap is natuurlijk heel belangrijk, al helemaal voor kinderen, daarom heb je hier een paar tips hoe je je kind het beste in slaap kunt krijgen.

Zorg voor rust

Kinderen hebben veel energie, wanneer ze nog te veel energie hebben gaan ze nooit in slaap komen. Het is dus belangrijk dat een kind overdag voldoende kan bewegen om alle energie uit zijn of haar lichaam te krijgen, een kind is hierdoor namelijk rustiger ‘s avonds. Ook is het goed als een kind ‘s avonds niet op een scherm kijkt, de ogen komen dan namelijk al wat tot rust waardoor een kind makkelijker in slaap valt.

Goede gordijnen

Om een kind lang te laten slapen is het handig om goede gordijnen te hebben, hierdoor komt er namelijk minder licht in de slaapkamer waardoor een kind kan wakker worden. Ook zorgt een donkere slaapkamer voor minder tijdsbesef, je zult dus zien dat je kind weer in slaap zal gaan vallen als hij of zij wakker wordt.

Geen suiker of cafeïne in de avond

Suiker en cafeïne zorgen ervoor dat een kind druk wordt, wanneer een kind dit dus in de avond neemt komt hij of zij niet goed in slaap. Het is dus niet goed om je kind na het eten nog een snoepje te laten eten als hier suiker in zit, ook kan het drinken van limonade met suiker niet goed zijn. Geef je kind daarom alleen suikervrije producten in de avond.

 

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten