Je woning stijlen met een schapenvacht of koeienhuid? Lees waar je op kan letten bij je aanschaf

Je hebt thuis een landelijke/industriële stijl en je bent nog opzoek naar juist die EYECATCHER die jouw woning afmaakt! Dan heb je juiste keuze gemaakt om opzoek te gaan naar een mooie schapenvacht of koeienhuid, maar waar let je nou op bij de aanschaf?

Echte schapenvacht/koeienhuid of neppe?

Bij een echte schapenvacht of koeienhuid haal je wel echt de natuur in huis. Je zal merken dat het niet alleen van een hogere kwaliteit is “aangezien het dan echt leer is”, maar ook dat je de geur lichtelijk in huis haalt op een positieve manier. Zo heb je een EYECATCHER en de sfeer. Het nadeel is wel dat het een hogere investering is. Is het de investering waard? Zeker wel! Een echte schapenvacht of een koeienhuid vloerkleed zijn door een lang maar zorgvuldig looiproces behandeld met veel liefde. Doordat het dit proces is ondergaan gaat het product lang mee en zal het minder snel slijten!

Online kopen of in een winkel?

Er zijn nog maar weinig speciaalzaken te vinden en het is daarom wat lastiger om een koeienhuid of schapenvacht bij een speciaalzaak te kopen. Dan zijn er natuurlijk de bouwmarkten die het ook verkopen en zij zijn ook een stuk goedkoper, alleen ligt hier de kwaliteit ook lager! Het leer is vaak dunner en het looiproces is ingekort om de prijs te drukken.

Wil je nou echt eerst je product in handen hebben, dan zijn er hier en daar zeker nog wel winkels te vinden. Woon je er dichtbij dan heb je geluk en is dat niet het geval, dan zal je een stukje moeten rijden.

Ga je jouw product online kopen let er dan op dat iedere vacht of huid uniek is en dat er een verschil is tussen een unieke koeienhuid of schapenvacht en een foto van een algemene huid of vacht. Mocht je er zeker van willen zijn dat je iets koopt wat helemaal bij je past vraag dan naar unieke foto’s!

Is het niet zielig een koeienhuid of een schapenvacht?

Dit is een hele logische vraag. Zeker zou het zielig zijn als de koeien en schapen zouden worden geslacht voor alleen hun vacht of huid. Echter bij de speciaalzaken is dit zeker niet het geval. Zij halen hun huiden en vachten bij de vleesindustrie en wordt er van een restproduct nog een heel mooi eindproduct gemaakt. Dus in plaats van dat de huiden en vachten worden weggegooid wordt het nuttig gebruikt en wordt er een prachtig eindproduct van gemaakt.

Welke soorten koeienhuiden en schapenvachten zijn er?

Bij koeienhuiden heb je veel verschillende kleuren en maten. Zo heb je driekleur, zwart/wit, bruin/wit, zwart, grijs, champagne en je hebt dan ook nog de geverfde koeienhuiden.

Bij schapenvachten is er naast kleur ook nog een verschil in soort. Er zijn Tibetaanse, Texelse en ook IJslandse schapenvachten.  Het verschil zit hem in de streek waar de schapen vandaan komen en zo hebben de schapenvachten ook andere eigenschappen. De één is super zacht en dan hebben we het over een schapenvacht uit Texel en de ander is ook wel zacht maar wat minder met langere haren en dan hebben we het over een schapenvacht uit IJsland.

Zoals je kan lezen is er veel mogelijk en past er bij iedere woning wel een mooie koeienhuid of schapenvacht!

https://koeienhuid-schapenvacht.nl/

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten