VL Wonen
Image default
Vloeren

Je houten vloer onderhouden

Een houten vloer onderhouden kan nog best een uitdaging zijn. Om optimaal van je vloer te kunnen genieten is het belangrijk dat je de vloer goed onderhoud. Een van de dingen die je moet doen is toch dagelijks de stofzuigen. Als je schoenen draagt binnenshuis dan kan het voorkomen dat je zand en kleine steentjes mee naar binnen brengt. Als dit niet van de vloer verwijderd worden ontstaan er krasjes die vrij lastig te verwijderen zijn. Let hierbij wel op dat je met de borstel naar binnen zuigt want anders kun je alsnog krassen maken. Wil je dit helemaal voorkomen? Ga dan voor een Swiffer.

Een ander ding wat eigenlijk ook iedere week moet gebruiken is het dweilen van de vloer. Op zich geen leuk werkje, maar als je dit met natuurzeep doet, geef je een beschermlaagje aan je vloer.

Ieder jaar de vloer in de was

Zoals eerder vermeld is het onderhouden van een houten vloer best een uitdaging. Het is daarom van belang dat je je vloer goed onderhoud. Dit kun je doen door het ieder jaar in de was of olie te zetten. Hierdoor wordt de vloer extra gereinigd en ziet het er weer zo goed als nieuw uit! Zo kun je extra genieten van je vloer, vooral als je dit jaarlijks herhaalt.

Houten vloeren moeten goed onderhouden worden, dit betekent dat je dagelijks moet stofzuigen en wekelijks moet dweilen. Het zal niet al te veel tijd kosten, maar het is iets wat wel moet gebeuren om optimaal van je vloer te kunnen genieten.

Gerelateerde artikelen

Beautifloor

Wat moet je allemaal weten over een visgraat vloer?

Een mooie nieuwe vloer uitzoeken? Klik hier en lees verder!