Wanneer is een bouwtechnische keuring verstandig?

VL wonen

Een bouwtechnische keuring bij het aanschaffen van een nieuwe woning. Het lijkt onlosmakelijk aan elkaar verbonden. Maar is dat ook wel zo? Of zijn er ook situaties waarin een bouwtechnische keuring eigenlijk helemaal niet nodig is? In deze blog lees je alles over wanneer een bouwtechnische keuring verstandig is of niet.

Een bouwtechnische keuring bij oudere woningen

Bij oudere woningen is het zeker wel aan te raden om een bouwtechnisch rapport te laten maken. Deze keuring zorgt er voor dat je na de aankoop van je huis niet voor onaangename verrassingen komt te staan voor wat betreft eventuele gebreken aan de woning. Deze gebreken zullen dan voor de aanschaf al bloot komen te liggen.

In het rapport dat na de bouwtechnische keuring samengesteld is vind je de eventuele gebreken en wat de geschatte kosten zouden kunnen zijn voor het herstel hiervan. Met dit rapport creëer je ruimte voor gesprek en onderhandeling met de verkopende partij.

Zo zou je de kosten die gemaakt moeten worden in mindering kunnen brengen op het bod dat je in gedachten had. OF je kan bespreken of de verkoper eerst alle verborgen gebreken aan wil pakken voordat je over gaat op de koop van de won ing.

Wanneer je geen bouwtechnische keuring had laten doen waren deze kosten achteraf boven komen drijven en had je ze helemaal zelf moeten dragen. Voorkomen is hiermee beter dan genezen.

Bouwtechnisch rapport bij een nieuwbouwwoning

Bij een nieuwbouwwoning is het niet altijd nodig om een bouwtechnische keuring uit te laten voeren. Dit omdat de materialen vaak duurzaam en onderhoudsvriendelijk zijn die gebruikt zijn bij de bouw van het nieuwbouw huis.

Bij een nieuwbouwhuis zal je al vrij snel in een oogopslag kunnen zien of en waar het achterstallig onderhoud zou kunnen zitten. Deze zou je dan ook bespreekbaar kunnen maken met de verkopende partij met het oog op de onderhandelingen. Maar helemaal zeker weten doe je niet ov=f er verborgen gebreken zullen zijn.

Het laten uitvoeren van een bouwtechnische keuring is dan toch in alle gevallen wel aan te raden, zodat je zeker weet dat je niet achteraf een kat in de zak gekocht zal hebben.

Meer informatie: www.homekeur.nl

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten