Je badkamer schoonmaken, de beste tips

Alles blinkt je weer tegemoet na een frisse schoonmaakbeurt van bad, tegels, voegen, douchegarnituur en wastafel. Om de badkamer schoon te maken maak je de ruimte eerst leeg. Om schoon te maken kun je altijd tips gebruiken.

Heb je een badkamerspiegel met verlichting? Begin dan met afstoffen van de lamp. Gebruik geen water om lampen of stopcontacten te reinigen. Een badkamerspiegel met verlichting geeft sfeer aan je badkamer. Poets de spiegel op met een speciale glasreiniger.

De douchekop schoonmaken

Het douchegarnituur zit vaak onder kalkspatten en kalkrandjes. Water bevat kalk en het zet zich af op plaatsen waar water stroomt. De douchekop laat daardoor op den duur minder water door. De kracht van de waterstraal lijkt zwak, maar het komt omdat gaatjes in de sproeier verstopt zitten met wat kalk. De sproeier kan gereinigd worden met een ontkalker of azijn. Leg de douchekop een nacht in azijn en prik de gaatjes daarna voorzichtig door met de punt van een speld of tandenstoker. Een speciale ontkalker is efficient om een sproeier te ontkalken. Verfris kranen met een niet agressieve ontkalker en spoel goed na. Daarna de kranen netjes afpoetsen met een droge schoonmaakdoek.

Badkamer tot in de puntjes schoonmaken

Een badkamer nis staat leuk en is handig maar verzamelt vuil en zeepresten. Daarom is het nodig om de badkamer nis goed schoon te maken. Gebruik bleekwater, en borstel de nis goed schoon. Reinig voegen met voegenreiniger of met een borsteltje met een sopje met bleekwater.

De tegels schoonmaken van een badkamer

Tegels van een badkamer kan je op verschillende manieren schoonmaken. Een sopje groene zeep met een scheut bleekwater werkt prima. Je kunt ook kiezen voor allesreinigers of speciale badkamerreinigers. Tegel-ontvetters zijn geschikt voor erg vette tegels.

Kalk verwijderen uit wc en bad

Zowel het bad als de WC krijgen op den duur een gele kalkaanslag. Dit ziet er niet mooi uit maar is te verwijderen met een goede ontkalker. Gebruik speciale middelen om kalkvlekken uit badkamers te verwijderen. Borstel de wc pot goed door en ontkalk wanden en randen. Je sanitair blinkt hierna weer als nieuw.

Tot slot dweil je de vloer van de badkamer. Als deze stofvrij is, is het een kwestie van dweilen met een fris schoonmaakmiddel. Een badkamer schoonmaken is een dankbare klus.

https://sanikoning.nl

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten