Hoe maak je de beste timelapse video’s?

De meeste goede spiegelreflexcamera’s kunnen goede timelapse video’s maken. Om een timelapse te maken moet je zorgen dat de camera erg stabiel staat en niet teveel beweegt. Een monopod kan hierbij de uitkomst bieden. Timelapse is een versnelde beweging van een langdurige opname. Met timelapse video’s moet je dus zeker geduldig zijn tijdens het opnemen. Maar uiteindelijk is het resultaat verbluffend. Ook een onderwatercamera kan timelapse beelden schieten. Hieronder zie je hoe je het beste timelapse beelden kunt maken.

 

Kies een goede camera

 

Een spiegelreflexcamera kan meestal wel een timelapse maken. Dit is meestal de interval timer functie die je dan aanzet. De camera dient op een monopod te staan voor het beste resultaat zodat je geen schuddende beelden krijgt. Naast video kun je met heel veel foto’s achter elkaar ook een timelapse schieten. Denk aan een bloem die langzaam open gaat. De bloem wordt uren gefotografeerd waarbij je zelf de intervallen tussen twee foto’s in bepaald. Hoe meer interval hoe meer diversiteit in beelden en hoe sneller de beweging is in de beelden. De beste intervallen zijn 3 seconden voor snelle beelden en 10 seconden voor langzame beelden. De smaak is dus heel persoonlijk. Wolken die over het land gaan kunnen heel snel gaan met 3 seconden interval timelapse.

 

Onderwater timelapse

 

Onder water kun j prachtige beelden schieten van vissen, koraal of andere zeedieren met een onderwatercamera. De action cam wordt vaak gebruikt om mooie onderwater foto’s in timelapse te schieten omdat deze in een glazen onderwater behuizing zit. Op deze camera’s zit meestal al een timelapse functie. Ook hier is een statief handig of steady cam zodat de camera stabiel blijft. Ook hier kun je foto’s met intervallen kiezen die je in het aantal seconden instelt.

https://camerareus.nl

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten