Industriële automatisering voor een voordeel op de concurrentie

Industriële automatisering bij Twin-Tech

Het verder verbeteren van de automatisering binnen organisaties levert op de lange termijn altijd een concurrentievoordeel op. Dat kan aan de ene kant door efficiënter te produceren, maar het is ook mogelijk dat door een nieuw innovatief machine een technisch voordeel behaald kan worden, wat een voordeel oplevert in een sterk concurrerende markt. Bij Twin-Tech engineering zijn we bewust van deze voordelen en daarom zijn wij door organisaties en semi-overheden inzetbaar om mee te denken aan slimme oplossingen die de industriële automatisering naar een hoger niveau tillen.

Dienstenaanbod Twin-Tech

Twin-Tech biedt een breed scala aan diensten op het gebied van Engineering & Robotics. Onze diensten omvatten :

 • Consultancy
 • Conceptontwikkeling
 • Programma van eisen
 • Evaluatie
 • 3D technisch ontwikkelen
 • Componenten selectie
 • Technische bouwtekening
 • Sterkte doorberekeningen
 • Prototyping
 • Fabricage
 • Testen

Het opstellen van een lijst van wensen en vereisen is een belangrijke eerste stap. Door van te voren goed te inventariseren wat er nodig is en wat er moet gebeuren, kunnen onze ingenieurs gericht aan de slag om te werken aan een hogere productiviteit op de werkvloer. Daarnaast beschikken onze ingenieurs over zeer uitgebreide kennis en ervaring om innovatieve technische oplossingen te creëren voor onze klanten: van consultancy en implementatie tot exploitatie, migratie en onderhoud.

Altijd operationeel in een 24/7 economie

In een wereld waar we steeds meer groeien naar een 24.7 – 7 dagen per week economie kan uitval grote schade betekenen voor uw organisatie. Hogere beschikbaarheid van productie is een vereiste geworden. Om uitval te minimaliseren bieden we bij Twin-Tech speciale onderhoudscontracten en SLA’s om te waarborgen dat het machinepark operationeel blijft dankzij preventief en periodiek onderhoud.

Van idee tot detailontwerp tot machine fabricage

Twin-Tech opereert van uit het Kennispark in Twente nabij Universiteit Twente. Een regio dat symbool staat voor innovatie en hightech bedrijven die Nederland op de wereldkaart willen zetten. Dankzij onze achtergrond in ontwerp, uitvoeren en onderhoud beheersen wij alle vereiste disciplines om ook jouw organisatie naar een hoger niveau te tillen. Twin-Tech beschikt alle kennis en ervaring om te kunnen onderscheiden voor diverse branches zoals:

 • Productiebedrijven
 • Voeding- & levensmiddelenindustrie
 • Autobranche
 • Robotica
 • Bouw- & industrie sector

Mechanical Engineering in 3D

Voor al onze werktuigbouwkundige installaties maken wij gebruik van 3D engineering software en 3D scans voor vervanging, modificaties,uitbreidingen en nieuwe installaties. Vanuit dit model kunnen we direct een goede analyse maken en kijken naar afwijkingen en gedetailleerd werken de juiste oplossing. Hierdoor kunnen we bij voorhand al veel problemen uitsluiten wat zal resulteren in een hogere kwaliteit en service gedurende het traject tot de uiteindelijke machine montage en implementatie.

Wie is Twin-Tech engineering

Twin-Tech engineering is een technisch ingenieursbureau voor industriële, petrochemische, agrarische én productie installaties. Wij zijn gespecialiseerd in ontwikkeling, engineering en realisatie van allerlei werktuigbouwkundige installaties en machinebouw op maat. Het team van Twin-Tech bestaat uit een jong en dynamisch groep ingenieurs met een grote passie voor engineering en waarbij innovativiteit als basis geldt voor onze projecten. We zijn gevestigd in het hart van bussines & science park van Universiteit Twente en hebben daardoor toegang tot veel kennis en expertise.

We gaan geen uitdaging uit de weg. Van het aanpassen van installaties, tot het vervangen of zelfs uitbreiden van complete fabrieken en het op maat bouwen van een nieuw productiemachine. Hierbij letten we op belangrijke aspecten zoals veiligheid, gebruikersgemak, duurzaamheid en natuurlijk productiviteit. Wij streven altijd naar de hoogst haalbare kwaliteit.

https://www.twin-tech.nl/

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Inhouds opgave

Gerelateerde berichten