Houd jezelf actief!

VL wonen

Natuurlijk moet je een hele hoop plannen in de ijskast schuiven en heb je alternatieven nodig wanneer de coronacrisis een behoorlijke impact heeft op je inkomsten.

 

Maar dat is geen reden om bij de pakken neer te gaan zitten. Waarom duimen draaien en wachten tot de maatregelen worden ingetrokken in plaats van actief iets te gaan doen? Zolang je op je oude vertrouwde of op een nieuwe manier inkomsten weet te genereren, is er in feite niks aan de hand.

 

Excuses, dit is misschien iets te kort door de bocht. Wij als redacteuren hebben gemakkelijk praten, want er is altijd wel werk. Maar we merken wel dat zo’n lockdown de samenleving op bepaalde manieren ontwricht. Dit is geen verkapte manier om de maatregelen te bekritiseren maar een feit: mensen kunnen niet meer zomaar gaan en staan waar ze willen. Een ouder of zwakker familielid bezoeken. Op vakantie gaan en hun vrije tijd invullen op de manier die ze gewend zijn omdat vele sectoren hun deuren voorlopig gesloten moeten houden. Wellicht weet jij daar op persoonlijk vlak alles van.

 

En dat is dan ook meteen de reden dat jij er alles van moet maken wat je kunt om voor jou en je omgeving deze crisis te bedwingen! Dus hoe ga jij je tijd doorkomen totdat er daadwerkelijk licht aan het einde van de tunnel verschijnt?

Bewegen

Daar weten wij alles van. Zo’n artikel pent zichzelf niet: we zitten de hele dag door naar een beeldscherm te staren. En daar krijg je op den duur ogen op steeltjes van. Een korte lunch- of koffiepauze volstaat dan niet. Liever gaan we even de benen strekken en een ommetje maken om onze geesten wat op te ruimen.

 

En anders hardlopen, aan yoga doen, etc. Dat kun je in een park doen, zolang je maar voldoende afstand houdt van anderen. Is ‘t daar het weer niet voor? Dan doe je ‘t lekker thuis.

Literatuur en audiovisueel vermaak

Ontsnappen in een spannend boek, een boeiende film of een knap in elkaar geschreven serie. Dat zijn schitterende manieren om even aan je eigen werkelijkheid te ontsnappen! Dankzij een bibliotheek en diverse streamingdiensten hoef jij je niet snel te vervelen. Is een bordspel spelen met vrienden wegens beperkingen op bezoek niet verantwoord? Geen probleem, dan pak je je smartphone, pc of gameconsole erbij om gezellig samen een virtueel spel te spelen. Maar dan op afstand.

Werk aan de winkel

Er zal vast wel het een en ander in en om je huis gedaan moeten worden. En misschien kun je de gelegenheid aangrijpen om iemand anders te helpen. Pak dat gereedschap er dus maar bij en gebruik je werkbank om kleine reparaties te verrichten. Leen tools van anderen of laat hen juist gebruik maken van de jouwe als je ze toch niet nodig hebt. Ga eens wat aan die jungle van je doen die jij een tuin durft te noemen. Kom op, aan de slag!

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten