Hoe werkt een luchtcompressor?

Hoe werkt een luchtcompressor? Er zijn eigenlijk vier belangrijke onderdelen die een luchtcompressor vormen. De hoofdonderdelen luchtcompressor tank, expansietank, luchtcompressorslang en de compressor motor zelf. Laten we deze vier componenten dichterbij bekijken.

De compressortank is het grootste uitbreidbare deel van uw compressor. Deze tank slaat de perslucht op en het is waar de gasdruk uit de compressor wordt vrijgegeven om uw banden op te blazen. Om de druk van je gecomprimeerde lucht te vergroten, voeg je gewoon gewoon meer tanks toe aan je machine.

Vervolgens komen we naar de expansietank.

Dit is het deel dat de perslucht opslaat nadat het is gecomprimeerd. Zodra u een luchttank hebt afgesloten, hebt u ook het tankgedeelte van de compressor uitgehaald. Dit uitbreidbare deel zal blijven uitbreiden totdat de gasdruk is uitgeput.

U mag de compressormotor niet vergeten, omdat dit het belangrijkste deel van uw compressor is. De motor helpt de lucht door uw systeem te verplaatsen. Het maakt gebruik van een compressorpomp om de gecomprimeerde lucht door het systeem te verplaatsen. De compressormotor bevindt zich meestal aan de voorkant van de motor en heeft een compressortank aan de achterkant. De motor is wat de luchtcompressorpompen drijft en het gebruikt hetzelfde type brandstof als uw auto.

Last but not least hebben we de luchtcompressorslang.

De slang verbindt de compressor aan de banden. De luchtcompressorslang kan lang zijn, of het kan kort zijn. Langere soorten luchtslangen worden vaak gebruikt op grotere voertuigen zoals vrachtwagens. Ze helpen de vibratie te verminderen die kan optreden wanneer de truck over bultjes in de weg rijdt.

Hoe werkt een luchtcompressor? Zoals je misschien hebt gemerkt, is het een zeer nuttig apparaat als het gaat om het uitvoeren van een voertuig. Als u een extra lucht nodig heeft voor uw voertuig, is het eenvoudig om uw bestemming te bereiken. Nu weet u hoe een luchtcompressor werkt, wilt u misschien proberen een te gebruiken. Het is gemakkelijker dan je denkt.

Begin met het vullen van de banden met lucht. Gebruik je hand om lucht in de banden te pompen. Doe dit totdat je een sissend geluid hoort. De lucht wordt gevuld met door uw luchtcompressor.

Nadat u de banden hebt gevuld, verwijdert u ze uit de tank. Schroef de noten los op de band. Je ziet een klep met twee kranen. Draai elke kraan aan de zijkant door het langzaam te openen. Dit verschijnt de klep en laat de luchtdruk uit de band los.

Zet de banden terug in de tank. Start het proces opnieuw. Herhaal indien nodig totdat u niet meer sissend geluid van de band hoort. Het is nu klaar voor gebruik! Voordat u vertrekt, moet u ervoor zorgen dat de klep nauw gesloten is.

Klik hier voor meer informatie https://vanallesthuiszijn.nl/

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten