Hoe vier jij de feestdagen?

VL wonen

Nu de feestdagen voor de deur staan, kun je verschillende ideeën hebben over hoe jullie deze tijd van het jaar vieren. Vier je de hele maand december Kerstmis met vrienden en familie of houd je het eenvoudig? Ga je helemaal los en versier je het huis van boven tot onder voor elke dag in december of zet je alleen een boom en andere versieringen op voor kerstavond? Tijdens het winterseizoen zijn er veel verschillende manieren om feest te vieren. Voor sommige mensen draait alles om de cadeautjes en de Kerstman. Anderen gaan voor een meer religieuze ervaring met kerstliederen en Bijbellezingen.

In deze blog beschrijven we verschillende mogelijkheden om de feestdagen in te vullen.

Kerst in de kerk

Sommige mensen vinden dat het nodig is om religieus te zijn om Kerstmis goed te vieren, maar dat natuurlijk niet waar. Wel zijn er veel mensen die uitsluitend tijdens de feestdagen in de kerk te vinden zijn. Dit gaat dan vaak om de sfeer en liederen. De kerk in in veel gevallen een openbaar gebouw waar eenmalige toegang geen probleem is. Wel wordt het vaak gewaardeerd wanneer je een financiële bijdrage levert aan de instantie, omdat ook een evenement als deze natuurlijk geld kost.

Kerst thuis vieren

Wanneer je liever kiest voor een kerst bij de kerstboom zijn er ook verschillende opties. Ten eerste is het natuurlijk verstandig om langs de groothandel kerstartikelen te gaan om je boom op te leuken. Zoals genoemd kun je verder kiezen voor cadeaus met vrienden en familie. Wellicht kun je dit leuker maken door een dobbel spel te spelen waarbij de uitkomst bepaalde wie een nieuw cadeau mag pakken. Wanneer de uitkomst minder is dan verwacht, kun je zelfs nog kiezen om op het laatst cadeaus met elkaar te ruilen. Ook kun je ervoor kiezen om alleen gezellig te eten en een spelletje doen. Zeker tijdens dit soort dagen is dit een goed alternatief om de band met elkaar te onderhouden.

Online kerst vieren

Wanneer je het samenzijn überhaupt niets vindt, kun je tegenwoordig ook via online diensten samenkomsten bijwonen. Je bent dan alleen, maar toch samen. Zeker in tijden van isolatie, is dit een goede optie. Je kunt bijvoorbeeld denken aan online kerkdiensten, videobellen of een chat gemeenschap. Tegenwoordig zijn er door middel van het internet veel opties welke eerder niet bestonden.

Als je ook dit idee niets vindt, kun je ook nog kiezen voor een ouderwetse kerstfilm. Dit kan zorgen voor ontspanning en vermaak tijdens de rustige dagen. Ook met oudjaarsdag zijn er vaak leuke films en programma’s op televisie. wanneer je dit leuker maakt door een hapje of drankje, is het feest voor sommige mensen net zo goed compleet.

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten