Hoe u thuis water kunt bezuinigen: tips van de loodgieter

VL wonen

De gemiddelde persoon verbruikt ongeveer 100 liter water per dag. De modernste, waterbesparende producten kunnen u helpen om water te besparen, maar de beste manier is om zelf maatregelen in huis te nemen om de hoeveelheid water die u verbruikt te verminderen. Thuis wordt het meeste water verbruikt door het doorspoelen van het toilet en het nemen van baden en douches (meer dan de helft van het waterverbruik). In dit artikel geven onze loodgieters van Loodgieter Rotterdam een paar handige tips die u helpen met het besparen met water waardoor u een hoop kosten kunt besparen.

 

Tips van de loodgieter in Rotterdam

  1. Los lekkages op: Toiletlekkages verspillen tot wel 200 liter per dag en blijven vaak onopgemerkt. Een professionele loodgieter van Loodgietersbedrijf Rotterdam kan u helpen bij het opsporen van verbogen toilet- en kraanlekkages, wat u een hoop water en geld zal besparen.
  2. Vervang het oude toilet: Het vervangen van uw oude toilet door een moderner, waterefficiënt model zal u een hoop water besparen. De nieuwste waterbesparende toiletten krijgen over het algemeen erg goede recensies, dus er is geen rede om u zorgen te maken over de spoelkracht en reinheid van het toilet.
  3. Nieuwe kranen: Daarbij doet u er goed aan om ook oude kranen te vervangen. Kranen verbruiken ongeveer 15% van het huishoudelijk watergebruik binnenshuis. Waterefficiënte kranen dus het waterverbruik bij gootstenen tot 20% verminderen en kunnen zelfs nog zuiniger gemaakt worden door een beluchter te gebruiken.
  4. Een waterbesparende douchekop: Vervang uw oude douchekop door een waterbesparende douchekop. Over het algemeen verbruiken douchekoppen ongeveer 17% van het water in een gemiddeld huis. Het vervangen van uw douchekop kan een hoop water besparen en biedt op hetzelfde moment geweldige kwaliteit en veiligheid. Wanneer u een nieuwe douchekop aangeschaft, vraagt u dan gerust om advies aan onze medewerkers van Loodgieter Rotterdam zodat wij de juiste maat voor u uitkiezen.
  5. Verklein de afstand die warm water aflegt: Hoe verder een uitlaat voor warm water verwijdert is van de warmtebron, hoe langer het duurt voordat het warme water bij de uitlaat aankomt. Met een recirculatiepomp wordt warm water naar de uitlaat verplaatst terwijl koud water wordt terugvervoerd naar de warmtebron, op deze manier wordt automatisch warm water naar de armatuur verplaatst voordat de kraan is opengedraaid. De recirculatiepomp wordt aangezet met behulp van een speciale schakelaar of sensor.
  6. Verspil geen water bij het tanden poetsen: Draai de kraan dicht wanneer u uw tanden staat te poetsen. Een hele simpele gewoonte die u een hoop water bespaart! Daarbij kunt u slimme sanitairarmaturen laten plaatsen die alleen de kraan laten lopen als uw hand in de buurt van het armatuur komt.

Loodgietersbedrijf Rotterdam

Onze experts van Loodgietersbedrijf Rotterdam kunnen u helpen met de installatie en er voor zorgen dat u water kan besparen. Dit is goed voor het milieu en voor de portomonnee! 

https://loodgieter-rotterdam.nu/

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten