Afvoer of riool verstopt in Den Haag?

VL wonen

Woningen met stadsriolering hebben één horizontale rioolafvoerleiding die ondergronds van het huis naar de straat loopt. De afvoerpijp heeft meestal een diameter van 10 cm, maar kan zo klein zijn als 3 inch. Deze hoofdrioolafvoerleiding onder de tuin is verbonden met de hoofdafvoer in het huis, die het afvalwater accepteert van de afzonderlijke aftakafvoeren die elk sanitairarmatuur bedienen, inclusief gootstenen, kuipen, douches en toiletten, evenals de wasmachine. Als de hoofdrioolafvoer verstopt is, kan deze uiteindelijk alle afvoeren in het huis ondersteunen, en daarom kan een dergelijke verstopping zo ernstig zijn. Op zijn minst kan een verstopte hoofdrioolafvoerleiding ervoor zorgen dat afvalwater en ongezuiverd rioolwater via een vloerafvoer naar de kelder of verdieping van een uur naar huis gaan. U kunt hiervoor altijd contact opnemen met Loodgieter Den Haag. Het beste Loodgietersbedrijf Den Haag uit de stad. Ook wat betreft een lekkage Den Haag.

Symptomen van een verstopping van de hoofdriolering

Hier zijn enkele tekenen dat je mogelijk te maken krijgt met een verstopping in de hoofdrioolafvoer.

Meerdere armaturen zijn verstopt

Een duidelijk teken van een verstopping van de rioolafvoer is wanneer meer dan één sanitairarmatuur tegelijkertijd een back-up maakt. Toiletten zijn vaak het eerste armatuur dat problemen ondervindt, maar elk ander laaggelegen armatuur kan ook een rol spelen, zoals een douche of bad op het hoogste niveau van uw huis. Als je vermoedt dat je een verstopping in de riolering hebt, controleer dan eerst het toilet, gevolgd door het bellen naar Loodgieter Den Haag.

 

Ongewone reacties, zoals lekkage Den Haag bij het gebruik van armaturen

Controleer de volgende armaturen op vreemde geluiden of gedrag, beginnend op het laagste niveau van het huis. De hoofdrioolafvoeren raken meestal ergens tussen het huis en de straat verstopt, en omdat back-ups beginnen bij de verstopping en omhoog gaan, zijn de laagste afvoeren en armaturen meestal de eersten die een back-up maken.

  • Toiletten: Toiletten hebben het meest directe pad naar de hoofdafvoer en gebruiken de grootste afvoerleidingen van alle armaturen, dus dit is vaak waar problemen het eerst optreden. Je merkt misschien dat een toilet niet goed doorspoelt, of dat het borrelt als er water door een gootsteen, badkuip of afvoer van een wasmachine loopt. Dit is een veelbetekenend teken van het hoofdafvoerprobleem.
  • Bad en douche: Andere afvoeren die typisch worden beïnvloed door de hoofdstroomonderbreking, zijn die in het bad en de douche. Dit komt door het feit dat ze op een lager niveau zitten dan gootsteenafvoeren. Controleer of de afvoer van het bad en de douche verstopt zijn. Douches en kuipen kunnen zich ook met afvalwater vullen als er een aanzienlijke back-up is.
  • Laat de gootsteen lopen: een andere vreemde reactie om naar te zoeken is opgesloten lucht in het leidingsysteem. Als u water in een gootsteen laat lopen – vooral een gootsteen die zich het dichtst bij het toilet bevindt – kunt u het toilet horen gorgelen of het waterpeil in het toilet zien stijgen.
  • Wasmachine: Een onverwacht teken van een verstopping van de riolering kan optreden wanneer u de wasmachine laat draaien. Als het water dat uit de wasmachine wegloopt ervoor zorgt dat het toilet overloopt of terugloopt in het bad of de douche, is dit een goed teken dat de afvoer van het riool verstopt is. (Opmerking: dit symptoom kan alleen een probleem met de wasmachine en de douche zijn en niet een verstopping van de afvoer van het riool. Als de toiletten nog steeds goed doorspoelen terwijl dit gebeurt, is het probleem waarschijnlijk te wijten aan een stilstand van de wasmachine en niet aan de hoofdafvoer.)

 

Onderdelen van een afvoerreinigingsfitting

De afvoerreinigingsfitting wordt de hoofdafsluiter genoemd. Het heeft twee schoonmaakbeurten, de straatzijde en de huiszijde. Ze kunnen een koperen plug gebruiken of een plug die in alles past. De messing plug wordt tegen de klok in losgeschroefd, maar in veel gevallen, als ze lange tijd niet zijn verwijderd, zullen ze niet worden losgeschroefd. In dit geval moeten ze worden afgehakt of afgesneden.

 

https://www.anolso.nl/

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten