Hoe staat de huizenmarkt ervoor in 2021?

VL wonen

De huizenmarkt houdt zich redelijk sterk ondanks corona, toch blijven de risico’s en onzekerheden extreem groot. De prijzen van woningen zijn over het jaar 2020 met 7,8% gestegen. Dit is op zijn plaats weer een stijging tegenover de stijging die in 2019 plaatsvond, dit was namelijk een stijging van 6,9%. Er is nog steeds een tekort aan woningen, toch nam de schaarste van woningen toch met 30.000 woningen af in 2020.

Aanbod

Ondanks de corona crisis wordt er door mensen toch veel gezocht naar woningen, het probleem is echter dat er te weinig woningen zijn. Aan de plannen en voorspellingen van de toekomst te zien gaat hier ook niet zo snel verandering in komen. Het voordeel bij het verkopen van een huis is dan dat er sowieso potentiële kopers zijn. 

Meer vraag naar huizen

Naarmate mensen meer thuis moesten blijven is uit onderzoek gebleken dat veel mensen ontevreden zijn over hun huis en de plek waar ze wonen. Omdat er steeds meer thuis wordt geleefd willen mensen meer leefruimte, ook worden er veel problemen ondervonden wat betreft thuiswerken. Mensen hebben hier vaak niet de ruimte voor en kunnen dus ook niet optimaal presteren. 

Prijzen van huizen

Door de hoge vraag naar woningen is de prijs steeds meer aan het stijgen, dit veranderd niet totdat er veel nieuwe huizen bij worden gebouwd. Op veel meer huizen zit nu ook een flinke overwaarde, dit door de hoge stijgingen in prijs. Een overwaarde kan interessant zijn bij het aankopen van een nieuw huis, hierdoor kan namelijk een huis van een hogere prijs worden gekocht. 

Rente

Het kopen van huizen is zeer aantrekkelijk door de lage rente, makelaar Den Haag voorspelt dan ook dat deze rente nog voor een lange tijd gehanteerd zou worden. Door met de verkoop van uw vorige huis de oude hypotheek af te lossen kunt u op uw nieuwe hypotheek lage rente krijgen, dit zorgt op zijn plaats dan weer voor mindere maandlasten.

 

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten