VL Wonen
Image default
Badkamer en toilet

Hoe kunt u zelf het toilet ontstoppen?

Het doorspoelen van het toilet is meestal iets wat we als vanzelfsprekend beschouwen. Alles werkt gewoon zoals het hoort, totdat dit niet het geval is. In dit artikel leest u zeven manieren waarop u zelf het toilet kunt ontstoppen. Schakelt u liever een professionele loodgieter in? Neemt u dan contact op met Loodgieter Amstelveen.

Als een toilet verstopt raken kan deze overstromen. U moet dan snel handelen om te voorkomen dat het water boven de toiletpot stijgt en de badkamer overstroomt. Een overstroming van het toilet kunt u op twee manieren voorkomen. Door het deksel van de spoelbak te openen en het open klepje te sluiten kan het water blijven stromen. De tweede manier om een overstroming te voorkomen is door de watertoevoer dicht te draaien achter het toilet.

Zes manieren om het toilet te ontstoppen

  1. De ontstopper: Zorg er voor dat u altijd een ontstopper in huis hebt. Het gebruiken van de ontstopper is de beste manier om verstoppingen op te lossen. Een ontstopper met een flens is het best ontworpen om toiletten te ontstoppen. U plaatst de ontstopper in de toiletpot en duwt zachtjes naar beneden totdat de ontstopper de opening goed afsluit. De eerste keer duw moet zacht zijn omdat deze dient om lucht te verwijderen. Daarna trekt u de ontstopper omhoog om het vacuüm te verbreken. Blijf deze stappen herhalen totdat de verstopping wegstroomt.
  2. Zuiveringszout en azijn: Voeg een kopje zuiveringszout toe aan het verstopte toilet en wacht dan twee minuten. Hierna giet u twee kopjes azijn in het toilet en laat het mengsel enkele minuten inwerken. Spoel het toilet door en kijk of het probleem nu is opgelost. Is dit niet het geval, overweeg dan om een ontstopper aan te schaffen.
  3. De sanitairslang: Sanitairslangen zijn uiterst geschikte hulpmiddelen voor verstopte toiletten. Zorg er voor dat u een speciale toiletslang gebruikt in plaats van een normale sanitairslang, omdat deze anders uw toiletpot kan krassen of beschadigen. De speciale sanitairslang heeft een rubberen coating die geen krassen veroorzaakt en porseleinen toiletpotten beschermt. Ontstopping Amstelveen kan u de juiste sanitairslang aanraden voor uw toilet. Om het toilet te ontstoppen met een sanitairslang plaats je de kop in de toiletpot. Draai de hendel daarna langzaam met de klok mee. Zodra u weerstand voelt, dan draait u de slang langzaam terug. Blijf dit herhalen tot het toilet ontstopt is.
  4. Warm water: Als u geen ontstopper of sanitairslang heeft en ook geen zuiveringszout en azijn bij de hand heeft, kunt het toilet ontstoppen met een mengsel van afwasmiddel en heet water. Spuit eerst het afwasmiddel in het toilet en giet daarna heet (maar niet kokend!) water in het toilet.
  5. Een nat droog zuiger: Gebruik voor deze methode nooit een gewone stofzuiger. Plaats de nat droog zuigerslang in de toiletafvoer en wikkel een doek om de slang om zuigkracht te creëren. Doe de nat droog zuiger aan en houd de doek goed op de plaats.
  6. Afvoerreinigers: Gebruik biologisch afbreekbare afvoerreiniger om de ontstopping op te lossen. Ontstopping Amstelveen kan u de juiste afvoerreiniger aanraden. Chemische afvoerreinigers worden afgeraden omdat ze leidingen kunnen beschadigen en brandwonden kunnen veroorzaken.

 

Loodgieter Amstelveen

Lukt het na deze stappen niet om zelf uw toilet te ontstoppen? Neemt u dan gerust contact op met Loodgieter Amstelveen.

 

https://loodgieter-amstelveen.nu/

Gerelateerde artikelen

Hoe gaat de wasmachine reparatie in Rotterdam te werk?

Oorzaken en risicofactoren van een lekkage

Nieuwe CV ketel installeren Amsterdam