Is het tijd voor een nieuwe ketelinstallatie?

VL wonen

Als je dit artikel leest, kan het zijn dat je ketel in de problemen is gekomen. Sommige problemen kunnen worden gerepareerd, maar andere geven aan dat het tijd is voor een nieuwe ketelinstallatie. Voor levering en plaatsing van CV ketels ben je bij loodgietersbedrijf Zeist aan het juiste adres. Loodgieter Zeist is de beste uit de regio.

 

Jouw CV-ketel is meer dan 10 jaar geleden geïnstalleerd

Ketels kunnen niet voor altijd hetzelfde niveau van betrouwbaarheid en efficiëntie leveren en daarom moeten ze uiteindelijk worden vervangen. Wanneer u een nieuwe CV-ketel moet laten plaatsen, hangt af van de staat van uw CV-ketel. Een goede vuistregel is echter om een ​​nieuwe cv-installatie te overwegen ongeveer 10 jaar na de installatie van uw bestaande CV-ketel. En je moet niet gewoon wachten tot er iets misgaat met je ketel om hem te laten vervangen. Keteltechnologie gaat snel en de efficiëntie van oudere ketels is niet te vergelijken met moderne technologie. Een nieuwe ketelinstallatie helpt dus om jouw energierekening tot een minimum te beperken. Bovendien geeft het installeren van een nieuwe ketel vóór een storing je voldoende tijd om vervangende ketels te vergelijken, in plaats van dat u snel een ketel moet vervangen om de verwarming en het warme water weer aan de praat te krijgen.

 

De energierekening stijgt

Als je merkt dat jouw energierekening de afgelopen maanden is gestegen (en jouw leverancier heeft je tarief niet verhoogd), dan kan jouw verwarmingsketel de oorzaak zijn. Naarmate ketels ouder worden, verliezen ze hun efficiëntie, wat betekent dat ze meer brandstof moeten gebruiken om aan dezelfde vraag naar centrale verwarming en warm water voor huishoudelijk gebruik te voldoen. Een nieuwe ketel zal een hoger rendement hebben, wat kan helpen om jouw energierekening te verlagen. Moderne ketels kunnen zelfs worden gecombineerd met slimme verwarmingsregelaars om je een grotere en flexibelere regeling van jouw centrale verwarming te geven. Slimme thermostaten kunnen zelfs leren en zich aanpassen aan de verwarmingsgewoonten van jouw huis om zo efficiënt mogelijk te verwarmen.

Jouw CV-ketel is defect

Dit ligt vrij voor de hand, maar als je cv-ketel helemaal kapot is gegaan, kan een nieuwe CV-installatie de oplossing zijn. Het is onwaarschijnlijk dat een ketel die een keer kapot gaat, niet meer in de problemen komt. Een nieuwe ketelinstallatie kan het voorkomen dat je regelmatig verwarmingsmonteurs moet inschakelen om reparaties uit te voeren. Loodgieter Zeist kan jou hierbij helpen.

Het geluidsniveau is toegenomen

Elke vorm van bonken, klinken of kraken van geluid dat uit je ketel komt, is geen gezond teken. Dit kunnen tekenen zijn van een storing of blokkering in het systeem waardoor het water niet efficiënt kan circuleren. Als deze geluiden, vooral geluiden die als een waterkoker klinken, erger worden, kan een powerflush het probleem oplossen. Een powerflush moet worden uitgevoerd door een volledig gekwalificeerde verwarmingsmonteur en er moeten chemicaliën door het systeem worden gespoeld om eventuele verstoppingen te verwijderen.

Je hebt een aantal ongebruikelijke geuren opgemerkt

Koolmonoxide is een reukloos gas, maar aan aardgas is een geur toegevoegd zodat je een lek kunt detecteren. Als je gas ruikt, moet je het pand verlaten en contact opnemen met loodgietersbedrijf Zeist. Een gaslek is natuurlijk niet de enige geur die uit je ketel kan komen. Mocht je iets brandend of metaalachtig ruiken, dan kunnen dit ook tekenen zijn van een boilerprobleem.

 

 

https://isbaza.nl/

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten