Hoe kies je een geschikte vloer?

VL wonen

Een geschikte vloer uitkiezen kan best moeilijk zijn. Vooral als je niet precies weet waar je moet beginnen. Er zijn namelijk zoveel verschillende soorten vloeren, alleen al verschillende kleuren, patronen, soorten vloeren en ga zo maar door. Welke vloer past het beste bij jouw interieur? En welke het beste bij jouw levensstijl? Allerlei factoren waar je rekening mee moet houden bij het kiezen van een nieuwe vloer. Lees hieronder een handig stappenplan die je kan gebruiken bij het maken van de keuze.

Stap 1: Bepaal waar de vloer gaat liggen

Allereerst is het belangrijk om te bepalen waar de vloer komt te liggen. In de badkamer is namelijk een andere soort vloer handig dan bijvoorbeeld in de woonkamer. In de badkamer is het bijvoorbeeld wel een vereiste dat de vloer waterbestendig is. In de woonkamer is dat niet per se belangrijk. In de woonkamer is het belangrijk dat de vloer tegen een stootje kan en dat er vaak overheen gelopen kan worden. Een PVC vloer is over het algemeen watervast en daarom geschikt voor in de badkamer. Een PVC vloer kopen in Groningen is daarom niet eens zo’n slecht idee. 

Stap 2: Wat is jouw levensstijl?

Jouw levensstijl is zeker ook belangrijk. Heb je bijvoorbeeld huisdieren en heb je bijvoorbeeld kinderen? De nageltjes van huisdieren kunnen namelijk krasjes achterlaten op bepaalde soorten vloeren en dat is natuurlijk zonde. Jonge kinderen brengen veel tijd door op de grond en laten dan ook weleens wat vallen. Ook dan moet de vloer wel tegen een stootje kunnen. Houd hier dus rekening mee bij het maken van de keuze. 

Stap 3: Hoe ziet jouw interieur eruit?

De vloer moet natuurlijk wel bij jouw interieur passen. Wordt de vloer gelegd in een kleine kamer? Dan kan een donkere vloer de kamer kleiner doen lijken. Een witte/lichte vloer kan de kamer juist ruimtelijker maken. Heb je een drukke print op de muur? Een drukke vloer kan de ruimte daarom druk maken. Een voorbeeld van een drukke vloer is een visgraatvloer. Een visgraat vloer in Groningen kopen kan natuurlijk als dit in jouw smaak valt.

Stap 4: Wat is jouw smaak?

Eigenlijk is het allerbelangrijkste dat de vloer in jouw smaak valt. Ben je er niet helemaal zeker van? Wacht dan even met het maken van de keuze. Je koopt namelijk niet zo snel weer een nieuwe vloer.

 

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten