Hoe kies je de juiste keuken?

VL wonen

Ben je toe aan een nieuwe keuken? Bij het kiezen van een nieuwe keuken komt er heel veel op je af. Je kan je keuken precies zo inrichten als je wilt, maar denk hier van tevoren goed over na, want met een nieuwe keuken kan je weer jaren vooruit. Oriënteer je goed qua stijl. Wil je een strakke keuken of een landelijke inrichting? Lees hiervoor een interieur blog of tijdschriften. Ga na wat er in jouw keuken aan apparatuur niet mag ontbreken.

Wat is je situatie en je budget?

 Voordat je wegdroomt over ruime woonkeukens en geweldige gadgets, is het eerst tijd voor de realiteit. Hoe groot is de ruimte waar je nieuwe keuken moet komen? Wat is de vorm van de ruimte en heb je plek voor een kookeiland of wordt het een wandkeuken? Houd bij het ontwerp rekening met het leidingwerk. Soms is het niet mogelijk om leidingen te verplaatsen. Ook belangrijk is het budget dat je beschikbaar hebt voor je nieuwe keuken. Ga bij verschillende keukenwinkels langs en neem keukenfolders mee. Vergelijken loont zeker en helpt je in je keuzeproces.

Welke apparatuur kies je?

Ook keukens zijn aan trends onderhevig. Je kan je daardoor laten verleiden tot de aanschaf van apparatuur die je in de praktijk niet gaat gebruiken. Een kokend water kraan is handig, maar de boiler kost je ook een keukenkastje. Als je weinig opbergruimte hebt, is dat niet handig. Met een stoomoven blijven de vitaminen en mineralen beter bewaard in je eten, maar zo’n oven vergt ook veel onderhoud en is redelijk prijzig. Staar je niet blind op alle mogelijkheden, maar ga na welke apparatuur je echt graag wilt hebben. Nu is je kans om je keuken precies zo in te richten zoals jij dat wilt.

https://www.stylemazing.nl/interieur/

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten