Hoe houd je een kinderkamer netjes?

Een opgeruimde kinderkamer kan bijna niet zou je zeggen. Kinderen zijn niet van het opruimen en laten veel spullen slingeren door de kamer heen. Als ouder heb je niet zo zin om steeds deze spullen op te ruimen. Ook kan het zo zijn dat je kind veel speelgoed heeft wat je niet kwijt kan. Iedereen wilt een mooi huis hebben met een mooie uitstraling. Daar hoort de kinderkamer bij. Een mooi opgeruimde kamer kan een fijn gevoel geven. Hoe kan je een kinderkamer netjes houden? Het antwoord op deze vraag kan je hier verder lezen.

Veel voorkomende rommel

Een kind heeft vaak veel speelgoed. Dat speelgoed is moeilijk op te bergen en zie je vaak rondslingeren in de kinderkamer. Verder zorgen ook kledingstukken en kinderschoenen voor veel rommel in de kamer. Bijna elke ouder zal wel is bijna gestruikeld zijn over de schoenen of over het speelgoed. Ook schoolspullen en ander afval kan natuurlijk voorkomen in de slaapkamer van je kind. Verder kan het ook stoffig worden en kunnen er vlekken voorkomen op verschillende meubels.

Bed met opbergruimte

Niet elke kinderkamer heeft evenveel ruimte. Misschien is het wel het geval dat je niet zo’n grote kamer hebt, en dat het daardoor snel een rommel wordt. Ook bij een kleine slaapkamer kan je creatief zijn en zijn er mogelijkheden. Zo bestaat er ook een bed met opbergruimte. Dit zijn bedden met lades die onder het bed zitten, en daar kan je dan die kledingstukken en speelgoed kwijt. Ook kan je ervoor kiezen om een hoogslaper aan te schaffen. Onder een hoogslaper kan je dan een kast of andere opbergaccessoires plaatsen.

Opbergaccessoires

Naast een bed met opbergruimte zijn er ook andere opbergmogelijkheden. Zo kan je een commode, een boekenrekje, speelgoed of een nachtkastje aanschaffen. Er zijn heel veel verschillende mogelijkheden. Ook is het handig om een bureau aan te schaffen met opbergruimte, door bijvoorbeeld lades. Ook kan je opbergrekjes krijgen, waar je mooie dozen in kan zetten met speelgoed. Daarnaast kan je ook doormiddel van haakjes of planken aan de wand ruimte houden en opbergruimte creëren. Naast een bed met opbergruimte kopen kan je ook een bed kopen waar onder nog ruimte is. Hier kan je ook manden voor aanschaffen om daaronder te zetten. Verder kan je ook nog een rekje neer zetten voor de schoenen van je kinderen. En voor overige rommel is het ook handig om een prullenbak aan te schaffen en ergens onder het bureau te plaatsen. Al deze meubels kunnen ook een leuke stijl met zich mee brengen, en iets toevoegen aan de kinderkamer.

Zelf opruimen van kinderen

Er zijn dus veel opbergmogelijkheden, maar het is ook belangrijk dat je kinderen goed weten dat het normaal is om spullen op te ruimen. Het is dus belangrijk dat je jouw kinderen leert wat zij moeten doen. Daarbij kan je zo ook belonen voor het opruimen van de kamer.

Schoonmaken

De tip is om regelmatig schoon te maken in de kamer van je kinderen. Je kinderen zitten er vaak niet op te wachten dat je gaat schoonmaken als zij bezig zijn met spelen. Zorg er dus voor dat je een vast moment in de week, wanneer je kind er niet is, plant om even met een doekje over de spullen heen te gaan.

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten