Het lampje in de koelkast vervangen

Je trekt de koelkast open maar het lampje van de koelkast gaat niet meer aan. Vervelend, want het lijkt een heel gedoe om het dat mini lampje te vervangen. Desondanks valt dit reuze mee, maar er zijn wel enkele zaken waar je rekening mee dient te houden tijdens het vervangen van het je lampje in de koelkast. In dit blog geven wij jou tips zodat jij binnen no-time weer licht in jouw koelkast hebt!

Is het lampje of de koelkast kapot?

Wanneer het lampje van je koelkast het niet meer doet kan dit aan het lampje liggen. Check toch altijd of de koelkast nog wel koelt. Je kunt op verschillende manieren nagaan of alleen het lampje kapot is en niet heel jouw koelkast.

Voel aan de achterkant van de koelkast

Wanneer je makkelijk bij de achterkant van de koelkast kunt komen is dit de makkelijkste manier. Trek het apparaat wat naar voren en voel of de motor het nog doet. Wanneer je de motor zachtjes hoort trillen blijft het gelukkig alleen bij een kapot lampje.

Zet de koelkast op de koudste stand

Draai de thermostaat van jouw koelkast helemaal terug zodat deze op de koudste stand staat. Als het apparaat het doet zul je binnen enkele seconden horen dat de koelkast terug aan het koelen. Op deze manier voel je niet aan de motor maar zul je die wel horen.

Het lampje vervangen

Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om het lampje direct te vervangen wanneer je erachter komt deze het niet doet. Dit kan met een nieuw koelkast lampje. Heb je deze niet op voorraad liggen? Je kunt er ook snel een normale lamp indraaien. Deze kun je niet laten zitten, maar zo kun je wel snel nagaan of alleen het lampje kapot is.

Hoe vervang je het lampje van de koelkast?

Wanneer je het lampje in de wilt vervangen is het verstandig om eerst een nieuwe lamp aan te schaffen. Er zijn verschillende lampen verkrijgbaar voor verschillende koelkasten. Het lampje van de koelkast zit vaak tegen de thermostaat aan.

Om de lichtbron te beschermen zit er vaak een kap over. Deze moet er eerst vanaf gehaald worden. Dit doe je door aan de twee uiteinden van de kap te duwen. Op die manier schuif je het kapje naar achteren.

Vervolgens draai je het kapotte lampje eruit en het nieuwe lampje er meteen terug in.  

Het kapje kan nu terug geplaats worden. Dit doe je door het kapje op de thermostaat te plaatsen om deze vervolgens van achter terug naar voren te schuiven.

Niet alle lampen zijn koelkastlampjes

Het is belangrijk om te weten dat niet elke lamp in een koelkast gedraaid kan worden. Een normale lamp kan niet tegen de koude temperatuur van de koelkast, daarom zijn er speciale koelkastlampjes ontwikkeld die kou bestendig zijn.

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten