Heb je al een ergonomische bureaustoel?

VL wonen

Nu er steeds meer mensen kunnen en mogen thuiswerken merken we veel klachten op. Zo wordt er vaak voor de aloude keukenstoelen, barkruik aan de keuken of bank gekozen als werkplek. Maar vaak zit dit niet goed voor een duur langer dan enkele uren. Je kunt dan beter (voor je gezondheid) een ergonomische bureaustoel kiezen die je vaak ook nog eens via een werkgever kunt aankopen. De ergonomische bureaustoel kun je helemaal instellen naar wens en hoe jij het beste aan een tafel plaats kunt nemen. Daardoor verbeter je de houding tijdens het thuiswerken en ervaar je veel minder klachten. Een goede stoel kenmerkt zich door de rechte maar toch ontspannen houding. Je kunt op een goede ergonomische stoel namelijk langere tijd zonder problemen zitten. Wat goed is te weten, wij bieden ook een hoge bureaustoel variant aan. Zeker een aanrader wanneer je langer bent dan gemiddeld. Waarbij ook gezegd moet worden dat voor langere mensen een ergonomische bureaustoel extra belangrijk is.

Een hoge bureaustoel voor langere mensen.

Wanneer je langer bent raakt een lichaam die niet goed en comfortabel aan een tafel zit sneller uitgeput. Je kunt hierdoor flinke en soms blijvende klachten ervaren. Van rugpijn tot nekpijn of stijfheid door het hele lijf. Daar kan een ergonomische bureaustoel en met name de hoge bureaustoel je extra ondersteuning bieden en deze klachten aanzienlijk verminderen. Wat heel belangrijk is voor het kiezen van een ergonomische bureaustoel is dat je deze ook naar je lichaam gaat afstemmen. Zeker wanneer je langer bent is de hoogte heel belangrijk. De perfecte houding is recht aan het bureau waarbij je benen de juiste hoek hebben en je niet teveel neer hoeft te kijken. Wanneer een bureau te laag is kun je overwegen om ook een laptop of computer houder of steun aan te kopen.

Wat is een ergonomische bureaustoel precies?

Een ergonomische bureaustoel kun je helemaal naar je lichaam aanpassen. Daardoor zit je minder in elkaar en vaak in een actievere houding. Wat ten goede komt van spieren en gewrichten. Wanneer je op een stoel zit is het heel belangrijk dat je de tijd neemt een goede zithouding aan te nemen en de stoel volledig naar jouw zithouding in te stellen. Doe je dit niet dan heeft de stoel geen directe meerwaarde. Bekijk op de website gerust de stoelen die wij je kunnen aanbieden.

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Inhouds opgave

Gerelateerde berichten