Gezelschapsspellen

Jouw ouders zijn er zeer waarschijnlijk mee opgegroeid, en de kans is ook groot dat jij wel eens een bordspel hebt gespeeld. Bordspellen zijn offline gezelschapsspellen die voor jong en oud beschikbaar zijn.

 

Zo zijn er speciale kinderspellen, spellen voor de hele familie of juist ingewikkelde en strategische bordspellen voor volwassenen. Onder kinderspellen vallen spellen zoals kinderversies van bekende bordspellen zoals Monopoly junior of Catan junior.

Daarnaast heb je familie spellen zoals de reguliere editie van Monopoly of bijvoorbeeld 30 seconds.

Onder de volwassen spellen vallen ingewikkeldere spellen zoals Zombicide of de Pandemic spellen.

 

Worden er nog wel gezelschapsspellen gespeeld?

Een veelgehoorde misvatting is dat mensen denken dat gezelschapsspellen niet meer gespeeld worden en een soort van uitstervend verschijnsel is, maar dit is niet zo. Uiteraard worden veel games tegenwoordig digitaal gespeeld, maar dit is zeker geen vervanging van de ervaring van een fysiek gezelschapsspel. De leukigheid komt ook juist van het feit dat je in levende lijve bij elkaar komt en hier samen van geniet.

 

Er zijn veel gezelschapsspellen, waar moet ik beginnen?

Wat voor spel je wil spelen is voornamelijk afhankelijk van je niveau en je interesse. Zo zijn er simpelere spellen en ingewikkeldere spellen. Daarnaast houdt niet iedereen van spellen waarin geluk een grote factor is zoals bijvoorbeeld Yahtzee.

Er zijn een aantal bekende spellen die het meerendeel van de spelers leuk vindt, en tevens ook goede spellen om kennis te maken met de aspecten van bordspellen. Dit zijn spellen zoals Monopoly of Catan. Wil je toch voor iets meer uitdaging gaan, ga dan voor een spel zoals Pandemic.

 

 

Gezelschapsspellen kopen?

Gezelschapsspellen kun je op meerdere plekken kopen. Dit kan in een fysieke winkel, maar ook in een webshop zoals Bordspellenstore. De spellen zijn uiteindelijk hetzelfde, maar veelal krijg je hetzelfde spel voor een lagere prijs in een webwinkel omdat daar de kosten voor een winkelpand uitgespaard blijven.

 

https://www.bordspellenstore.nl/

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten