Gedenksieraden voor dieren

Het is altijd een treurige gebeurtenis om een huisdier te verliezen. Hoewel uw plots in een keer afscheid dient te nemen, bestaat de mogelijkheid om de gedachte aan uw huisdier levend te houden door middel van een gedenksieraad. Er zijn hiervoor verschillende opties mogelijk. Zo kunt u er voor kiezen om een armband om ketting met de beeltenis van uw huisdier als gedenkstuk aan te schaffen. Ook is een persoonlijkere vorm van gedenking mogelijk door middel van een ashanger. De ashanger is een klein compartementje waarin een gedeelte van de as opgeslagen kan worden en het is onderdeel van het sieraad. Een as ketting is hier een goed voorbeeld van. De asopslag is echt verwerkt in de kern van de ketting, hierdoor is niet te zien dat er as in opgeslagen is. Er zijn ook andere vormen van assieraden beschikbaar voor dieren. Denk bijvoorbeeld aan een armband.

 

Welk materiaal is het meest geschikt?

Een van de belangrijkste aspecten van elk sieraad is de kwaliteit van het materiaal zelf. Dit is vooral belangrijk zodat de gravering goed blijft zitten. Het is immers belangrijk dat het sieraad een aandenken is voor de lange termijn en dat u het sieraad graag draagt. U kunt dan ook het beste kiezen voor een kleiner sieraad van hogere kwaliteit materiaal, zo bent u niet al te duur uit. De keuze voor goud wordt vaak gemaakt voor een sierraad, de reden is dat goud als materiaal niet zo snel zal reageren met andere componenten. Zo roest het nauwelijks en doorstaat het materiaal gemakkelijk de tand de tijds. Zilver kan echter ook een prima alternatief zijn, mits het puur genoeg is. Hoe puurder het zilver, des te meer het glanst. Zilver heeft ook een ander voordeel, het is erg makkelijk om bij verschillende kleding te dragen.

 

Onderhoud van sieraden

De kwaliteit van een sieraad is altijd belangrijk, maar voor gedenksieraden geldt dit in het bijzonder. Zeker als het gaat om een sieraad waarin as verwerkt is. Als het gaat om een zilveren sieraad van hoogwaardig zilver, hoeft u zich geen zorgen te maken dat het dof wordt of veel glans zal verliezen. Deze sieraden hoeft u alleen af en toe op te poetsen. Hier zijn speciale zilverpoetsdoekjes voor, deze kunt u gemakkelijk kopen bij uw juwelier. Voor zilver van mindere kwaliteit kan wel meer onderhoud noodzakelijk zijn. Hoewel voldoende poetsen dit wel voorkomt. Mocht het zilver toch donkerder worden dan is het belangrijk om schoon te maken met soda en aluminium folie. Gebruik hiervoor nooit bijtende stoffen.

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten