Fiberfill

Fiberfill wordt gebruikt als vulmateriaal voor kussens, maar ook als tussenlaag bij het stofferen van schuimrubber. De twee verschillende soorten schuimrubber zijn koudschuim en polyether. Als tussenlaag wordt het fiberfill op rol of fiberfill per meter genoemd. Het materiaal is gemaakt van kunststof polyester. Een belangrijke eigenschap is dat hete materiaal een hoge veerkracht heeft. Het materiaal is zeer hygiënisch, waardoor insecten en bacteriën er niet in kunne leven.

 

Hoge kwaliteit voor een lage prijs

De hoge kwaliteit van fiberfill zorgt ervoor dat het niet snel slijt en dus lang mooi blijft. Dat betekent een lange levensduur voor je fiberfill. Je kunt het materiaal bijvoorbeeld gebruiken om een kussen mooi bol te laten staan of als je ronde hoeken wilt creëren in je kussens. Ook kan je door middel van een toplaag op het schuimrubber, een nog mooier resultaat krijgen. Schuimrubber slijt minder omdat er geen wrijving is. Met lijmspray kun je de fiberfill op het schuimrubber lijmen. Fiberfill kan je voordeling aanschaffen. Je kunt vaak fiberfill per meter kopen. Per meter is het dan vaak 160 cm breed en wasbaar op 60 graden. De populairste soort is de 200 gram.

Andere soorten voor kussens

Er zijn ook nog een aantal andere soorten vulmateriaal voor kussens en banken. Zo heb je bijvoorbeeld latexvulling wat per kilogram verkocht wordt. Hetzelfde geldt voor schuimvlokken wat dus ook per kilogram verkocht wordt. Dit zijn gerecyclede schuimvlokken van rest schuim polyether en koudschuim de in kleine reepjes zijn gesneden. Schuimvlokken zijn te gebruiken om zelf stevige kussens te maken of om bij te vullen. De vulling geeft een goede ondersteuning en zakt niet veel in. Door het volume is een zak van 3 kg ongeveer een vuilniszak vol van 100 liter.

 

https://www.schuimrubberwinkel.nl/schuimrubber/fiberfill/

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Inhouds opgave

Gerelateerde berichten