Etiquette tafel dekken

De etiquette voor het tafel dekken

Een tafel dekken volgens de juiste etiquette is niet zo gemakkelijk als het lijkt. Je moet tijdens het tafel dekken met meerdere zaken rekening houden. Als je je luxe servies gebruikt, is het natuurlijk ook de bedoeling dat het opvalt als je aan de tafel gaat zitten. Een luxe servies zal je bij je thuis niet dagelijks gebruiken. Omdat het niet veel wordt gebruikt zal je niet snel overgaan tot een luxe serviesset kopen. Een luxe serviesset kopen doe je om het te gebruiken bij speciale gelegenheden. Dat kan een trouwdag zijn of een andere belangrijke gebeurtenis die je met de familie, vrienden en kennissen wilt vieren. Wanneer je een luxe bestek wil kopen, word je zeker getroffen door de vele prachtige uitvoeringen van het Robbe Berking bestek. Wanneer je het Robbe Berking bestek gebruikt zal dat bij iedereen die aanwezig is opvallen door de prachtige vormgeving en afwerking.

De etiquette bij het tafel dekken

Wanneer we de tafel gaan dekken volgens de geldende etiquette dan moeten de borden recht voor je stoel op de tafel worden geplaatst. Dat moet op ongeveer 2 cm vanaf de tafelrand. Daarbij begin je met het onderbord. In veel gevallen zal dit bord niet daadwerkelijk worden gebruikt. De borden worden van groot naar klein op de tafel geplaatst. Het kleinste bord zal dienen voor het voorgerecht. In veel gevallen wordt het hoofdgerecht op een apart verwarmd bord gereserveerd. Links aan de voorzijde wordt een klein bordje geplaatst met een botermesje voor het eten van een broodje vooraf. Voor het plaatsen van het bestek kun je uitgaan van de volgorde van gebruik. Je werkt met het bestek van buiten naar binnen. De vorken liggen aan de linkerzijde, messen en lepels aan de rechterzijde. De snijkant van het mes moet naar binnen wijzen. Het bestek voor het nagerecht ligt horizontaal aan de bovenzijde van het bord. Het lepeltje wijst met de bovenzijde naar links en het vorkje met de bovenzijde naar rechts. De glazen worden in een schuine lijn naar beneden geplaatst aan de rechterzijde van het bord. Aan de bovenzijde eerst het waterglas, daarna het glas voor de rode wijn en daaronder het glas voor de witte wijn. Het servet moet links naast de vorken worden gelegd. Wordt er geen gebruik gemaakt van soep dan kan het servet ook op het bord worden gelegd.

Naambordjes plaatsen

Je zou voor iedereen een naambordje kunnen maken wanneer je het een officieel diner laat worden. Er zijn er die dat leuk vinden om een vaste plaats te krijgen en anderen vinden dat minder. Omdat je weet wie er aan de tafel komt zitten, kun je inspelen op de wensen van de gasten.

https://serviesxl.nl/

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten