Eetkamerstoelen kopen? Dit zijn dé populairste trends

VL wonen

Ga je nieuwe eetkamerstoelen kopen in het nieuwe jaar? Je meubilair opfrissen kan je hele interieur een nieuwe uitstraling geven. Dat is pas eens een goed begin van het nieuwe jaar! De eetkamer is voor veel mensen de belangrijkste kamer in het huis. Hier wordt gewerkt, huiswerk gemaakt, gegeten en spelletjes gespeeld. In dit artikel lees je meer over de trends van eetkamerstoelen van 2021 en de verwachting voor 2022. Hierin lees je over duurzame eetkamerstoelen, eetkamerstoelen die een échte eyecatcher zijn, eetkamerstoelen met organische vormen en moderne eetkamerstoelen voor een minimalistisch huishouden.

Natuurlijke materialen: duurzaamheid verjaart niet 

Duurzaamheid is natuurlijk al een trend die jaren bestaat. Steeds meer fabrikanten van eetkamerstoelen en ander meubilair voor je woonkamer, keuken en slaapkamer, hechten een hoge waarde aan duurzaam geproduceerde materialen. En, gelukkig steeds meer consumenten ook. Daarom is duurzaam geproduceerd hout nog steeds een echte trend geweest in het afgelopen jaar en zal dit in 2022 zo blijven. Hier valt lokaal geproduceerd dennenhout of eikenhout onder, maar ook exotischer hout zoals mangohout. Dit hout is duurzaam, omdat het een bijproduct is van de mango teelt. Ben je benieuwd wat nog meer duurzame eetkamerstoelen waren die veel gebruikt werden in 2021? Check dan de lijst met meest duurzame materialen opgesteld door verscheidene groene organisaties. 

Ga voor een eyecatcher

In het afgelopen jaar wilden steeds meer mensen dat hun eetkamerstoelen een echte eyecatcher waren. Je zag bijvoorbeeld steeds meer stoelen in opvallende bekleding met print of in een felle kleur. Maar eetkamerstoelen kunnen ook om andere redenen de blikvanger zijn in je eetkamer. Eetkamerstoelen kunnen groot zijn, een bijzondere constructie hebben of van een bijzonder materiaal gemaakt zijn. Wist je dat eetkamerstoelen ook veel in gekleurd doorzichtig plastic werden gemaakt? Deze trend komt al uit de jaren 70, maar was het afgelopen jaar in Nederland weer helemaal teruggekomen. 

Eetkamerstoelen in organische vormen

In 2021 kochten veel mensen nog steeds meubilair met organische vormen. Dit hangt echter wel van de stijl van de rest van je interieur af. Heb je een interieur met een landelijk of vintage design? Dan staan eetkamerstoelen met organische vormen perfect bij de rest van je meubilair. Eetkamerstoelen in organische vormen geven een natuurlijke touch aan je woonkamer. Over het algemeen worden ruimtes met veel organische vormen ook als rustgevender beschouwd. Dit is dus ook nog super handig als je veel thuis moet werken tijdens de volgende lockdown.

Strakke eetkamerstoelen kopen

Als je een minimalistisch interieur hebt staan organische eetkamerstoelen van Tomasso Table juist een stuk minder goed. Je kunt als je een modern, minimalistische woonruimte hebt beter voor eetkamerstoelen kiezen die ook op een strakke manier vormgegeven zijn. Hout staat nog steeds goed, maar metalen of eetkamerstoelen van kunststof passen perfect bij een moderne eetkamer. Als je geen houtlook wilt, maar wel wilt profiteren van de warme en prettige eigenschappen van hout, kun je ook eetkamer stoelen kiezen gemaakt van hout, maar die zwart zijn geverfd. Ook waren in 2021 strakke eetkamerstoelen gemaakt van een metalen frame en een neutrale kleur bekleding populair. De kans is groot dat de woontrends van 2021 zich in 2022 voort zullen zetten.

 

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten