Eetkamerbank met een ronde eettafel

De combinatie eetkamerbank en ronde eettafel is helemaal in. Met deze meubelstukken geef je de eetkamer of keuken een speelse uitstraling. Een eetkamerbank biedt niet alleen veel zitruimte en comfort, maar zorgt ook voor extra gezelligheid in huis. Vaak wordt deze bank gecombineerd met een rechthoekige eettafel, maar ook in combinatie met een ronde eettafel komt de eetkamerbank uitstekend tot zijn recht.

 

Eetkamerbank en stoelen

Kies er voor om een eetkamerbankje aan de ene kant van de ronde tafel neer te zetten en aan de andere kant twee of drie losse stoelen, afhankelijk van het formaat van je eettafel. Dit geeft je eethoek een losse sfeer en ook qua ruimte brengt dit veel voordelen met zich mee. Op een eetkamerbank passen al snel drie mensen en de bank neemt een stuk minder ruimte in beslag dan drie losse stoelen. Bij de aanschaf van een eetkamerbank is het belangrijk om rekening te houden met de afmeting van de tafel. Kies voor een model dat goed onder de tafel past, zodat er genoeg beenruimte is.

 

Met of zonder rugleuning

Je hebt de keuze uit eetkamerbankjes in verschillende uitvoeringen, formaten en materialen. Ga jij voor een eetkamerbank met rugleuning of zonder rugleuning? Een eetkamerbankje met rugleuning biedt wat meer comfort, maar het is makkelijker opstaan van een bankje zonder rugleuning. Als je deze tegen de muur plaatst heb je ook niet perse een rugleuning nodig. Er zijn eetkamerbanken van hout, leer en stof. Een stoffen eetkamerbank geeft jouw eethoek een landelijke uitstraling, terwijl de leren modellen een industriële uitstraling hebben. Het voordeel van een houten eetkamerbank is dat deze in zo goed als ieder interieur past. Door de houten eetkamerbank met kussentjes te versieren creëer je een gezellige sfeer en pas je de kleur eenvoudig aan op de rest van de eetkamer.

 

Voordelen ronde eettafel

Er zijn vele redenen om voor een ronde eettafel te kiezen, maar de belangrijkste is wel gezelligheid. Je ziet elkaar namelijk stukken beter aan een ronde eettafel dan aan een rechthoekige eettafel. Je zit als het ware tegenover iedereen en kunt gemakkelijker een gesprek met de hele tafel voeren.

Ben je op zoek naar een eetkamerbank of ronde tafel? Bij Woononline.nl ben je aan het juiste adres.

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten